Друштво Србија

АКО НЕ ВРАТИТЕ КЊИГУ У БИБЛИОТЕКУ, ОЧЕКУЈТЕ ИЗВРШИТЕЉЕ! Ево у ком случају ће вам покуцати на врата!

Уколико сте члан библиотеке, поред привилегије да се користите издањима којима оваква институција располаже, изложени сте ризику да будете кажњени у случају непоштовања правила.

Мада је рок за изајмљивање књига члановима махом познат, као и запрећена новчана казна, многи не рачунају на то да их несавесност у опхођењу према туђој својини може довести пред суд. Управо тако! Уколико не вратите књигу на време, можете завршити као тужена страна у парничном поступку!

(ВИДЕО) ШИПТАРИ ВОЗИЛИМА БЛОКИРАЛИ ПРИЛАЗ ЦРКВИ КОД КЛИНЕ, НЕ ДАЈУ СРБИМА ДА ПРИЂУ: Присутан велики број припадника косовске полиције!

Како су нам из једне београдске библиотеке објаснили, рок за издавање књига траје непуне три седмице.

– Чланови могу изнети десет књига на период од 20 дана, након тога имају право на једно продужење, исто у трајању од 20 дана – истакли су додајући да мимо честих попуста, годишња чланарина за запослене и студенте износи 1.500 динара.

КРВАВА АЗРА ПРАВОСНАЖНО ОСУЂЕНА НА 14 ГОДИНА! Брутално је мучила и клала Србе, кидала им полне органе и уши, урезивала крстове и слово „С“!

Али коришћење књигама није једино што се наплаћује. У случају да корисник заборави на рок за повраћај или изгуби књигу, следи му новчана казна.

– Казнени поени износе десет динара по дану и по књизи – напомињу запослени уз истицање да је могућа и својеврсна робна размена: – Понекад људи изгубе књигу и, уколико је реч о дефицитарним издањима, онда треба да купе исту. Ако се више не издаје или нема где да се купи, онда неку сличну.

Исповест СРПКИЊЕ која је преживела ПАКАО на Сицилији: Отац је продао, а муж злостављао и док је била ТРУДНА!

Ипак, ту није крај ризицима које чланови библиотеке преузимају на себе. Наиме, уколико пробију први рок, добијају опомену. Уколико се не одазову ни после друге опомене, иду на суд.

– Ако се рок прекорачи, члан добија писмену опомену након, рецимо, 30 дана продужења – кажу из библиотеке истичући да се „пробијање рока“ толерише седам до десет дана, између осталог, због празника и сличних нерадних дана.

КО КАЖЕ ДА СЕ НЕ МОЖЕТЕ ОБОГАТИТИ У СРБИЈИ? Ових 5 послова вам могу донети врхунску зараду

Када се опоменути члан појави са књигама за враћање и новцем за исплату казне, добија признаницу, а неретко и умањење трошкова, јер се љубитељима књиге упркос непоштовању правила „гледа кроз прсте“.

Довољном казном, оцењују у библиотеци, може се сматрати и забрана коришћења услуга ове установе док се проблем не реши.

Ексклузивна исповест Аркановог братанца – Андрија Ражнатовић о Аркану и Микију Ђуричићу

– Али већи је проблем што се и након две опомене, корисник некад не појави. Тада иде на суд. Постоји правна служба библиотеке која се тиме бави – кажу запослени.

Тада библиотека тужи свог члана за повраћај ствари и узима накнаду штете, а у одређеном случају у то се могу укључити и судски извршитељи.

СМЕДЕРЕВАЦ ОЖЕНИО КИНЕСКИЊУ И САДА ЖИВЕ У ШАНГАЈУ: Ево како је изгледала свадба, зашто млада неће да кува српска јела и шта је прво питала мужа када је дошла у Србију

– Могу накнаду штете да траже. Ако члан бибилиотеке нема или не жели да плати казну, онда се тражи извршење. То је мало дужа процедура. Ако је реч о запосленима, одузима им се од плате, ако се ради о незапосленима који имају покретности, онда се покретности продају. Постоје и опције за незапосленог који поседује непокретности, што зависи од имовног стања – излаже могуће сценарије адвокат Љубиша Радојичић.

ШОК! РЕШЕНА МИСТЕРИЈА!!! Роналдо објавио у којем клубу наставља каријеру!

Према његовом објашњењу, реч је о парничном, не кривичном поступку, због чега казна затвором, ни у случају одбијања наплате казне, није могућа.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДОДИК: Страни фондови уложили огроман новац у дестабилизацију Српске

МАЛИ ОДЛАЗИ У ВЛАДУ: Ево ко ће водити Београд до избора новог градоначелника

 „Јунармија“: Русија добија најмлађе војнике

(ФОТО) ПУТИН САМО ОВИМ ЉУДИМА ВЕРУЈЕ! Три особе га НИКАД НИСУ ИЗДАЛЕ, а један од њих му је КУМ УКРАЈИНАЦ!

Ђоковић као никад пре: Ноле говорио о свим озбиљним темама, али и вешалици, кобасици и телетини

Курир/Србија данас

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
28°
Fri
17°
Sat
19°
Sun
19°
Mon