Политика Србија

„Ако је ово став ЕУ о Косову, онда је све бесмислено“

То што је шефица Делегације ЕУ у Приштини Наталија Апостолова подржала платформу Приштине значи да је тиме подржала тежњу Косова за независношћу, директно се ставила на страну Приштине и обесмислила процес дијалога, изјавио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

ВОЈСКА РАДИЛА ДРУГУ ОБДУКЦИЈУ: Форензичарима нелогична прича да се Бојана убила

„То што је Апостолова подржала платформу Приштине значи да је тиме подржала тежњу Косова за независношћу, без да је то са било ким договорено, без да је то представљало резултат дијалога и без да је то нешто што уопште може да буде разматрано као део платформе“, рекао је Ђурић новинарима у Београду.

Тиме се, каже, директно ставила на страну Приштине, ограничила оно што може да се постигне у дијалогу Београда и Приштине и обесмислила сам процес дијалога.

КИНА ДИГЛА АВИОНЕ! СИЛА ЛЕТИ КА ТАЈВАНУ: Бранићемо наш суверенитет, ОВО ЈЕ ИСТОРИЈА!

„Тим горе по процес дијалога, ако је то став и ЕУ. Онда је све бесмислено, јер о чему бисмо даље разговарали са било ким, ако је став ЕУ да Србија унапред прихвати независност Косова“, истакао је Ђурић.

Он је поновио да Србија неће прихватити косовску независност и поручио да дијалог не значи диктат, већ подразумева компромис, те да су за разговор потребне две стане.

Указао је да се испоставио да је председник Александар Вучић још пре 40 дана био у праву када је рекао да Приштина неће ништа урадити у вези са Заједницом српских општина.

Шешељ: Ако полиција примени силу у Хртковцима, имаћу само једну команду

„Колико су горљиво представници међународне заједнице и Албанаца тврдили да ће тобоже нешто да направе у вези са ЗСО и шта смо видели — да су Енвер Хоџај, Бљерим Шаља и други отворено и јавно, као званични представници Приштине, рекли да им не пада на памет да формирају ЗСО док Косово не постане и то као независна држава чланица УН“, рекао је Ђурић и додао: „То се никад неће десити, а њихова је обавеза да формирају ЗСО“.

Како каже, могућност Косова да постане чланица УН, а камоли увезивање питање чланства Косова у УН са питањем формирања ЗСО не може се наћи ни у једном документу.
 „Очигледно је да они на један веома транспарентан и срамотан начин покушавају да уцене Србију, а вероватно и оне са којима су преговарали“, сматра Ђурић.

Како каже, ЕУ о тој теми ћути, јер нисмо чули Апостолову да је рекла било шта о изјавама Бљерима Шаље у којима увезује ЗСО и непостојећу причу о чланству Косова у УН, али смо је чули да прича о подршци платформи Косова у којој каже да дијалог треба да резултира независношћу.

 (ВИДЕО) ШОК ПОНАШАЊЕ ШЕШЕЉА У СКУПШТИНИ: Је…у вам мајку усташку! Док ми будеш п…ла …

„Нема ништа од тога, могу сами себи да пишу љубавна писма од данас до сутра“, рекао је Ђурић.

Апостолова је јуче охрабрила власти у Приштини поруком да треба више да раде на томе да убеде државе које још нису признале косовску независност да то учине у блиској будућности.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

КИЈА ЖЕЛИ ДА САЧУВА БРАК: Коцкарева спремна да Слоби опрости то што је ЈАВНО ПРЕВАРИО са Луном! КОРАК ДО ПОМИРЕЊА!

Истина о најтужнијој севдалинки: Песма “Мој дилбере” крије тајну једне јако тужне жене!

ДАЧИЋ ОДГОВОРИО ФРАНЦУЗИМА: Одлучите да ли сте нам пријатељи, или сте против нас!

Русија: САД ургирале на представнике страних земаља да не путују у Сочи

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue