Фото: Информер
Србија Хроника

АКО ГА ПУСТЕ ИЗ ЛУДНИЦЕ, СВЕ ЋЕ НАС ПОУБИЈАТИ! Годишњица језивог масакра, ЈАБУКОВАЦ И ДАЉЕ КРВАРИ након злочина, МЕШТАНИ У СТРАХУ!

Никола Радосављевић је за деветоструко убиство награђен тиме што је уместо у затвор послат у болницу. Цео Јабуковац је завио у црно, никад се нећемо опоравити, поручују мештани 11 година након масакра

МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ РЕАГОВАЛА НА ВУЧИЋЕВЕ ИЗЈАВЕ ОКО КОСОВА!

Никола Радосављевић је пре тачно 11 година завио цео Јабуковац у црно. Он је за деветоструко убиство награђен тиме што је, уместо у затвор, послат у лудницу. Ако лекари процене да је излечен и пусте га да се врати кући, све ће нас докрајчити, поручују мештани неготинског села Јабуковац, 11 година након незапамћеног масакра.

НАЈСТРАШНИЈА ШИПТАРСКА ПРОВОКАЦИЈА! ОВК злочинци хоће да на Кошарама праве МЕМОРИЈАЛНИ ЦЕНТАР!

Радосављевић је 27. јула 2007. ловачком пушком кренуо у крвави пир, па је идући улицом од своје куће редом убијао комшије Драгињу (55) и њеног мужа Бранислава Боронгића (57), затим Срђана Баџикића (15), Бранислава Бадејевића (31), Јелицу Банковић (37), Драгана Ђорђевића (22), његовог оца Вељка (58) и баку Марину (78), и на крају ташту Анику Чогић (62). Помахнитали Никола је тешко ранио и Јованку Бадејевић (81) и Синишу Баџикића (47), коме је пред очима убио сина јединца Срђана.

Драгиша Бурковић (61), који је чудом преживео покољ, каже да је Никола кобног дана изашао из свог сокака на главну улицу, Улицу Албанске споменице, наоружан ловачком пушком, са реденицима, крвав по лицу, јер је претходно покушао да се убије скоком у бунар.

ЛАСТА НАОРУЖАНА ДО ЗУБА! У чувеном превознику пронађен АРСЕНАЛ ОРУЖЈА И МУНИЦИЈЕ! Не зна се порекло наоружања!

– На нишану му је био прво Бранислав Боронгић. Убио га је једним хицем док је овај стајао поред супруге Драгиње испред своје куће. Преплашена Драгиња је почела да бежи, али Никола ју је стигао и погодио је хицем у леђа. Била је мртва пре него што се срушила на земљу. Никола се потом окренуо ка нашем дворишту, у коме је стајала моја мајка Јованка Бадејевић – прича Драгиша.

Јованка (81) додаје да је тада из куће чула неке пуцње са улице, али је помислила да деца бацају петарде.

Ламброс: Нађите ми неку српкињу која је искористила сопствену несрећу као „Мајке Сребренице“

– Изашла сам у двориште и грунула је пушка! Драмлије су ме одбациле уназад, пала сам, али сам остала при свести. Сноп металних куглица погодио ме је у груди, руку и трбух. Лекари ми ни до данас нису повадили све драмлије из тела, па често имам проблема, нарочито кад се време мења – наводи Јованка.

Никола се затим окренуо ка источном делу села и после десетак метара наишао на 15-годишњег Срђана Баџикића и његовог оца Синишу.

– Никола је пуцао на дечака и на месту га убио, пред Синишим очима. Као да му је срце ишчупао. Синиша је покушао да заштити сина својим телом, и док се у агонији превијао над мртвим дететом, Никола је без трунке сажаљења пуцао и на њега – додаје Драгиша.

ПРОМЕНИО ПЛОЧУ: Каменорезац из Пожеге шокирао ОБЈАШЊЕЊЕМ зашто је запалио свој аутомобил!

Свој крвави пир Никола је наставио преко пута Синишине куће, пошто му је Бранислав Бадејевић (31) запомагањем привукао пажњу, вичући:

– Шта то радиш, црни Коле, убијаш људе по улици!

Бранислављева мајка Љубинка Негрић (61) са сузама у очима нам је испричала како је Радосављевић тад убио њеног сина.

– Када смо мој Бане и ја изашли испред куће, видели смо на улици Колета с пушком у руци и ужасан призор, Срђана и Синишу у локви крви. Бане је хтео да смири Колета, а он је хладнокрвно окренуо пушку на њега. Пре неко што сам могла да станем испред сина и заштитим га својим телом, ођекнуо је пуцањ, Бане је од ударца драмлија у тело одбачен увис и пао је. Вриснула сам и притрчала да му помогнем. Покушао је да ми нешто каже, али је само уздахнуо и испустио душу – прича очајна Љубинка.

Никола је потом наставио ка кући своје таште Анике Чогрић (62), а успут је упуцао Јелицу Банковић, Драгана Ђорђевића и његовог оца Вељка (58), као и старицу Марину.

ЖАБАЦ ПРОГОВОРИО О УБИЈЕНОМ ВОЂИ СУРЧИНСКОГ КЛАНА: Гоца је Шијана УХВАТИЛА С КОМШИНИЦОМ, избацио је на УЛИЦУ са 2 деце, а она је 40.000 марака дала за кућу! Божиновска није МОГЛА ДА ЋУТИ…

Масакр је завршио тако што је ликвидирао и ташту Анику, код које је у ствари и пошао кад је кренуо у крвави пир. Хтео је да јој се освети јер је био убеђен да га она „омамљује“ црном магијом.

Радосављевић је убрзо савладан и ухапшен, а затим је упућен на вештачење. Тим вештака неуропсихијатара утврдио је да он болује од акутне параноидне психозе, са осећајем угрожености и сталним умишљајем како неко хоће да му науди. На све то, имао је сумануте идеје да је под утицајем влашке магије. Због тога никада није осуђен, већ је упућен у затворску болницу на лечење, што значи да једнога дана може, ако лекари потврде да је излечен, без казне да изађе на слободу и врати се у родно село.

Михајло Бадејевић (68), отац убијеног Бранислава, каже да се мештани Јабуковца управо тога и највише плаше.

– Жена и ја смо изгубили сина јединца. Родитељи убице ниједној породици нису изјавили саучешће. Није било суђења и нико никакву одштету нити помоћ није могао да оствари. На другој страни шушка се у селу да ће Николу да пусте из болнице. Срце ће нам препући ако се он врати у Јабуковац, све ће нас докрајчити – жали се Михајло.

Међутим, како смо незванично сазнали, мало је вероватно да ће Никола скоро изаћи из болнице. Константно је под јаким седативима и није способан да функционише у „спољном“ свету.

Информер

Иначе, у Јабуковцу живи много гастарбајтера, од којих већина говори влашки и ради у Аустрији. Многе куће породица убијених данас су пусте и закључане јер су потомци отишли у иностранство. О масакру сведоче само спомен-плоче на фасадама. Крвник је у свом походу затворио пет кућа, које данас сабласно делују.

(ВИДЕО) УБИСТВО КОЈЕ ЈЕ РАЗОРИЛО БАЛКАН Девојку тукли, везали, преклали, па бацили низ литицу, а две године касније О СВЕМУ ПРИЧАЈУ У КАМЕРУ!

Мештани су уверени и да Никола има велико богатство у аустријским банкама и сумњају да је тиме успео да себи издејствује боравак у болници уместо у затвору.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НЕЗАПАМЋЕНИ КАРАМБОЛ У НИШУ: Бициклиста (15) пао под пик ап, аутобус налетео па нагло закочио, 15 путника повређено!

(ВИДЕО) У ТРЕНУ ОСТАЛИ БЕЗ СВЕГА: Незапамћено невреме у Кисељаку, олуја уништила усеве, путеве…

(ВИДЕО) ГДЕ ЈЕ ЂИЛАС БИО ЧЕТИРИ ГОДИНЕ? Бошко Обрадовић му се сада увлачи – а ево како га је некада БЛАТИО!

ХОРОР КОД ПОЖЕГЕ: Мотоциклиста се закуцао у банкину – сувозач на месту МРТАВ!

НАЈСТРАШНИЈА ШИПТАРСКА ПРОВОКАЦИЈА! ОВК злочинци хоће да на Кошарама праве МЕМОРИЈАЛНИ ЦЕНТАР!

ПОРУКА ГРЧКИХ ВОЛОНТЕРА ПОКАЗУЈЕ КО СМО И КАКВИ СМО: “Дошли су српски туристи, заплакали смо…”

Нова прекретница: Блеф којим Европа Трампа доводи у безизлазну позицију

Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
-4°
1°
Sun
3°
Mon
9°
Tue
9°
Wed