Public
Друштво Србија

Ако до 25. децембра не регулишете ово у банци, заборавите на своје паре!

Последица новог закона о спречавању прања новца и финансирања тероризма.

(ВИДЕО) Срби на Косову страхују! Шиптари купују 100 тенкова, 300 транспортера, хиљаде противоклопних система!

Уколико до 25. децембра не посетите своју банку и писмено се не изјасните о томе да ли сте политичар, министар или нека друга „крупна зверка“, велика је вероватноћа да ће вам банка блокирати рачун, па ћете новогодишње празнике провести без пара.

(ФОТО) Испливале прве фотографије: Интернет „гори“ због новог „Путиновог чуда“

У складу са новим законом о спречавању прања новца и финансирању тероризма, који је у нашој земљи ступио на снагу 1. априла, банке имају обавезу да утврде да ли сте функционер, члан уже породице функционера или блиски сарадник функционера. Крајњи датум да се изјасните по наведеном питању је 25. децембар ове године, након чега ће, како сазнајемо, један број банака применити врло агресивну пословну политику и блокирати рачуне свим грађанима који нису испунили своју законску обавезу.

ДРЖАВА СПРЕМА ПОМОЋ: 6,1 милијарда за препород Срба на КиМ

– У појединим банкама, клијентима који нису попунили формулар биће блокирани рачуни, па ће грађани новогодишње празнике дочекати без могућности да располажу сопственим новцем. Ипак, неће сви банкари применити тај принцип. Неке банке ће и након тог датума позивати клијенте да дођу и дају изјаву – каже извор и додаје да ће сви грађани, без обзира на пословну политику банке у којој имају рачун, морати кад-тад да регулишу ову обавезу, јер се не ради о хиру пословних банака, већ је цео банкарски сектор добио директиву од централне банке да тај посао заврши.

УБИЦА ИЗ НОВОГ САДА ШЕТАО ГРАДОМ НАОРУЖАН! Рањени Стефан лупао је по вратима станова и тражио помоћ, али није му било спаса!

Док један број банака већ увелико позива клијенте што путем имејла, што путем телефона да дођу и испуне своју законску обавезу, други део банкарског сектора се понаша као да га се то све не тиче.

Милица Гачић, пензионерка, каже да је за ову новину сазнала од деце, али да с њом нико из банке преко које прима пензију није контактирао.

Илустрација, Pixabay

(ВИДЕО) УГЉАНИН ПОНОВО ПРОВОЦИРА! На митинг у Тутин кренуо са ДВЕ АЛБАНСКЕ ЗАСТАВЕ!

– Добро је да имам децу да ми то кажу, јер бих у супротном дочекала Нову годину без ово мало цркавице што примам. Није ми проблем да одем и потпишем, ал’ смета ми што ме из моје банке, још нико није обавестио и што ме нису упозорили да би ми због тога могли блокирати рачун – каже Гачићева и додаје да само чека дан кад ће нас банке питати којем се богу молимо.

Душан Узелац, директор финансијског портала „Каматица“, објашњава да је та регулатива последица светског тренда, јер је државама неопходно да имају увид у токове новца како не би долазило до његове злоупотребе.

(ФОТО) ГАВРИЛО, А МОЖДА И ЈОВАН: Ово је бебица остављена на прагу чајетинске цркве! Сви га желе, зову из целе Србије, Немачке, Аустрије, Швајцарске… Малишу ускоро чека нови живот

– Кад банка блокира рачун, ради само оно што је у њеној могућности, јер није очигледно имала другачији начин да обавести клијента да мора да испуни неку обавезу. Клијент који има блокиран рачун сигурно ће чим схвати да не може да располаже својим новцем доћи у најближу експозитуру да види у чему је проблем, па ће самим тим и попунити формулар – објашњава Узелац и додаје да је регулатива таква каква јесте и да банке морају да раде како налажу закон и Народна банка Србије како би дошли до података који су потребни.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) Вучић: Путину сам рекао шта је српско решење за Косово и Метохију

(ВИДЕО) ДА СЕ НАЈЕЖИШ: Застава с ЛИКОМ ЈАГОДЕ преко трибине и песма која леди КРВ!

ПРЕСУДА ЗА УБИСТВО НА ЗАКИНТОСУ ДО КРАЈА НОВЕМБРА: Тужилац тражи да се сви Срби осуде на ДОЖИВОТНЕ!

ХРТ ПЛАТИО И СНИМИО СЕРИЈУ О НДХ, АЛИ ЈЕ НЕЋЕ ЕМИТОВАТИ: Хрвати не смеју чути ШТА О УСТАШАМА КАЖУ СРПСКИ ИСТОРИЧАРИ?!

Шта је претходило убиству и самоубиству на Златибору? Узрок трагедије тајна скривана 30 ГОДИНА?

Alo

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
30°
Thu
31°
Fri
30°
Sat
32°
Sun