Printscreen
Друштво Србија

АГОНИЈА ТРАЈАЛА 12 ДАНА Окончано претакање амонијака код Јасеновика, мештани ускоро могу да се врате кућама

Претакање амонијака из цистерне која је 19. јануара излетела са колосека на прузи Ниш - Зајечар код села Јасеновика окончано је данас, саопштио је Градски штаб за кризне ситуације

(ФОТО) ПОГЛЕДАЈТЕ КО СУ СРБИ КОЈИ СУ ДАНАС БИЛИ ГОСТИ ПУТИНА И ПАТРИЈАРХА КИРИЛА!!!

– Компанија НЦЛ обавестила нас је да је процес претакања амонијака из оштећене цистерне успешно завршен. У сарадњи са Инфраструктуром Железница Србије уследиће уклањање потпуно празног танка цистерне и осталих делова оштећеног вагона како би се могло несметано приступити санацији пруге и њеном што скоријем оспособљавању за редован саобраћај – наводено је у саопштењу Градског кризног штаба.

ХАОС СА ШИПТАРИМА: Амерички амбасадор напустио састанак са Тачијем и Харадинајем и ЗАЛУПИО ВРАТИМА!

Претакање амонијака започето је у среду када је од 42.560 килограма амонијака у три цистерне преточено 32.000 килограма опасног гаса. Претакање је било неопходно јер је приликом хаварије дошло до оштећења точкова цистерне, па њено одвожење није било могуће као што је учињено са првом цистерном која је без пражњења уклоњена са пруге 26. јануара.

Додик одговорио на иницијативу о промени имена РС

Printscreen/Tanjug

СРБИЈИ ЧИКАШКИХ -50 И ПОЛАРНИ ВОРТЕКС НЕ МОГУ НИШТА, АЛИ СПРЕМА НАМ СЕ НЕШТО ДРУГО Климатолог Ђурдевић: Ево шта нама до краја зиме може да се деси

Управа за ванредне ситуације МУП Србије изразила је задовољство што је, како се наводи у саопштењу, читава операција изведена успешно и без икаквих проблема, уз појачане мере безбедности како по раднике, тако и по становништво села Јасеновик.

Захарова: Венецуели прети рат

Током акције отклањања последица ове саобраћајне незгоде два пута је евакуисано становништво села Јасеновик као и домаће животиње што је захтевало огромне трошкове за ангажовање полиције, ватрогасаца, Хитне помоћи, ветеринарских служби, обезбеђивање превоза за мештане и њихов смештај.

Искакање цистерни последњи је у низу инцидената на овој прузи која је изграђена још 1922. године, а која је од тада само једном реконструисана и то пре више од пола века.

Додик објаснио зашто Српска неће у НАТО

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ЕВО КАКО ЈЕ НАРКО-ДИЛЕР 15 ГОДИНА ИЗМИЦАО ПОЛИЦИЈИ: Секао и спаљивао јагодице, представљао се као Хрват, али то није све!

Мигранти се после две седмице чекања искрцали на Сицилију

ТРАМП НЕ ОБРАЋА ПАЖЊУ НА УПОЗОРЕЊА ОБАВЕШТАЈНИХ СЛУЖБИ О ПРЕТЊАМА! Председник САД агентима поручио да се врате у школу!

Потребна помоћ за Милоша Стојановића

УЖАС У КРАГУЈЕВАЧКОЈ ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ: Ученик старијег разреда песницом повредио млађег, ОН У ПАДУ УДАРИО ГЛАВОМ О ПОД!

Извор:  Tanjug/Alo.rs/M.Ž.

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
30°
31°
Thu
24°
Fri
23°
Sat
25°
Sun