pixabay.com
Друштво Србија

ПИСМО ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА: Обратите пажњу на ОВЕ ЛЕКОВЕ, неки могу изазвати рак коже

Агенција за лекове и медицинска средства упутила је писмо здравственим радницима у ком упозорава да постоји ризик од немеланомског карцинома коже повезаног са применом хидрохлортиазида.

ХРКАЛОВИЋ И ПОПОВИЋ ИВКОВИЋ У ДУБАИЈУ! МУП Србије изложио аргументе ПРОТИВ такозваног ,,Косова“ у Интерполу

Агенција за лекове и медицинска средства упутила је писмо здравственим радницима у ком упозорава да постоји ризик од немеланомског карцинома коже повезаног са применом хидрохлортиазида.

Фармакоепидемиолошка истраживања су показала да постоји повећан ризик од немеланомских карцинома коже (базоцелуларни карцином и планоцелуларни карцином) код излагања високим кумулативним дозама хидрохлортиазида, наводи се у писму Агенције.

(ВИДЕО) ШОК! РАТКО МЛАДИЋ СЕ УЖИВО УКЉУЧИО У ПРОГРАМ Српски генерал обратио се Србији: ЉУБИ ВАС ДЕДА РАТКО! Посебну поруку је имао за Војислава Шешеља

Лекови који садрже хидрохлортиазид имају широку примену у лечењу хипертензије, као и код лечења срчаних, хепатичких и нефрогених едема, односно хроничне инсуфицијенције срца.

Агенција саветује да пацијенти који примењују хидрохлортиазид, сам или у комбинацији са другим лековима, редовно врше преглед коже због могућег настанка било каквих нових лезија или промена већ постојећих лезија, као и да о свакој сумњивој кожној лезији одмах обавесте свог лекара.

ПОБЕГАО САМ ОД ЛУДИЛА ВУКА ЈЕРЕМИЋА: Дневно попуши и попије моју плату, томпуси му коштају 1.400 евра, пије вино од 350 евра…

,,Сумњиве кожне лезије треба одмах прегледати, потенцијално укључујући и хистолошки преглед узорка биопсије“, напомиње Агенција за лекове и медицинска средства.

Пацијентима се саветује да ограниче излагање сунчевој светлости и УВ зрацима, као и да користе одговарајућу заштиту приликом излагања сунчевој светлости и УВ зрацима, како би се смањио ризик од карцинома коже.

Рат Вашингтона и Москве у УН због Србије: Рус одувао Американца!

Такође, напомињу да је потребно пажљиво размотрити употребу хидрохлортиазида код пацијената који су раније имали карцином коже.

Ванредно заседање безбедњака: Сви на задатке да се спречи егзодус Срба

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Напад на човјека, породицу, религије и материјална богатства

ЈОВАНОВ: ДС и Ђилас водили Србију право у понор

Нови удар на Русију у Њујорку режирао Кијев

СТРАШНА ПОРОДИЧНА ТАЈНА У РУШЊУ: Мушкарац који је давио жену, обесио се на истом месту где и његов брат!

Академици нису прихватили оставку Владимира Костића

ПЕНЗИОНЕРКА ЦОКА КОЈА ЈЕ УБИЛА ИНВЕСТИТОРА ИСЕКЛА ВЕНЕ! Стојанка покушала да се убије у затвору?

ДАНИЈЕЛА ЈЕ ИМАЛА 2 СПОНТАНА ПОБАЧАЈА: Све што је желела било је дете, отишла је под ОСТРОГ и онда јој је ЛАЗАР преокренуо цео живот!

ХОРОР У СРПСКОЈ ЦРЊИ! ПСИ ПОЈЕЛИ ЧОВЕКУ ЛИЦЕ У РОЂЕНОЈ КУЋИ: Бицикл је био наслоњен на ограду, а оно што смо видели унутра ПРОГОНИЋЕ НАС ДОК СМО ЖИВИ

НОВИ УДАР НА ЏЕП ВОЗАЧА У НАЈАВИ! Дробњак: Тражићемо поскупљење путарине и наплату на магистралним путевима, али за ОВА ВОЗИЛА!

ДРАМА ЈУТРОС У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА! Стигла анонимна дојава да је ПОСТАВЉЕНА БОМБА КОД ЗГРАДЕ СКУПШТИНЕ!

РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
32°
Sun
25°
Mon
27°
Tue
29°
Wed