Фото: РТС видео принскрин
Занимљивости

Једна Африканка постала је права шумадијска снајка: Неколико ствари посебно цени у Србији, а ево и како се снашла у селу крај Младеновца

Африканка Милен Младеновић одлучила је да због љубави напусти свој град Дуалу у Камеруну и пресели се у село Дубону код Младеновца. Милен припада народу Батанга са којим, каже, Срби имају много сличности, од којих истиче приврженост породици.
Фото: РТС видео принскрин

„Оно што највише ценим у Србији је баш та безбедност и заједништво које је међу људима. А веома ценим и славу као породични догађај и место окупљања. То ми је овде веома интересантно“, одговара Милен на питање шта јој се у Србији највише допада.
Привикла се на сеоски начин живота, а полако се припрема и за нове обавезе које је очекују након Нове године – бебу Ђорђа.

Миленин муж Ивица Младеновић објашњава да се за сада лепо сналазе и комбинују шумадијско-афрички начин живота.

„Мени је лако. Ја сам свој на своме, али њој није, треба се прилагодити. А највећи је проблем друштво. Доста људи не говори језике које она познаје, а то су француски и енглески“, каже Ивица. Свекрва Светлана додаје да се некако “објасне рукама и ето, па не може другачије“. Свекар Драгослав Младеновић каже да све разумеју и да се труде да Милен у њиховој кући буде срећна.

Фото: РТС видео принскрин

Милен је врло умешна у кухињи, спрема добар гулаш. Сарму и печење ретко једе, а док певуши афричке песме најчешће зготови јела из завичаја.

А ево и како су се срели Милен и Ивица на истој тачки “два краја света”:

У највећем камерунском граду Дуали Милен је завршавала студије менаџмента, а Ивица радио као шеф возног парка.

„Срели смо се у шпицу, у гужви. Девојка је пришла мом ауту, јер је у том тренутку тражила посао. Пошто сам ја тамо радио за једну јако познату велику компанију, она је препознала ауто компаније и једноставно пришла са својом биографијом коју је носила, питала ме да јој помогнем и пружила своја документа кроз прозор. Тако је то кренуло“, сећа се Ивица.

Тога дана посао није пронашла, али зато јесте мужа.

Фото: РТС видео принскрин

„Моји родитељи су реаговали позитивно подједнако као и моји пријатељи. Породица има шесторо деце, а ја сам најмлађа. Један брат је већ ожењен, а две сестре су удате. Родитељи су исто то очекивали и од мене. Када сам са Ивицом дошла код њих да им га представим као свог будућег мужа, отац је био веома задовољан“, истиче Милен.

“Слика Европе у Африци је потпуно другачија. Знали смо где се Србија налази, који је главни град, као и каква је њена историја, али и генерално и да је начин живота овде позитиван упркос ратовима и патњи“, каже ова Африканка и Шумадинка.

Извор: Опанак.рс, РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШЕШЕЉ СЕ БРУТАЛНО ОБРУШИО НА ЗОРАНУ МИХАЈЛОВИЋ: Она профукњача и калаштура што глуми министра…

ЛОШЕ АУТО-СЕДИШТЕ МОЖЕ ДА УБИЈЕ ДЕТЕ! Отворите четворе очи када купујете ДЕЧЈА СЕДИШТА ЗА АУТОМОБИЛЕ!

Објавили су фотографију Путина од пре 38 година у башти хотела у Подгорици, али ово је права прича о њој (ФОТО)

(ВИДЕО) ПОГЛЕДАЈТЕ СПЕКТАКУЛАРАН СНИМАК ХАПШЕЊА У НОВОМ САДУ! Ево како је пала МЕЂУНАРОДНА БАНДА ДИЛЕРА КОКАИНА!

 

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
27°
Mon
27°
Tue
29°
Wed
28°
Thu