Printscreen
Политика Србија

АФЕРА „ОТЕТО-ПРОКЛЕТО“ – ЂИЛАС НА ДИВЉЕ САЗИДАО ВИЛУ ОД 700.000 ЕВРА! Легализовао је преко ноћи док остали грађани чекају годинама!

Сем тога што је малверзацима дошао до виле од 700.000 евра Ђилас је, како је Курир јуче обелоданио, нелегално присвојио јавно земљиште на Сењаку вредно чак 520.000 евра

Драган Ђилас, један од лидера Савеза за Србију, на дивље је својевремено изводио радове на вили од 260 квадрата на Сењаку, која данас, према проценама агената за некретнине, вреди најмање 700.000 евра!

УЖАС У ЗОРУ НА ЗВЕЗДАРИ: Мушкарац (35) избоден јутрос у Улици Димитрија Туцовића преминуо у Ургентном

Ђилас је, потом, ту вилу 2006. године легализовао за рекордних седам дана, показују папири у које је Курир имао увид. Остали грађани су, примера ради, чекали и годинама на легализацију.

Градњу и легализацију ове виле, коју су подигли Ђилас и његова тадашња супруга Милица Делевић Ђилас, пратиле су бројне нелогичности и кршење закона – од бесправне градње, игнорисања захтева за рушење од стране надлежних, до рекордно брзе легализације.

ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА ПРВОГ ЧОВЕКА ГРОЦКЕ Седео је у луксузном ресторану, а онда је видео полицајце и обратио им се. Уместо одговора ДОБИО ЈЕ ЛИСИЦЕ

Бесправни радови

Милица Делевић Ђилас купила је стан у приземљу од 104 квадрата у једној улици на Сењаку од С. П. 1998, а С. П. га је 1993. откупила од општине Савски венац.

Поменути стан од 104 квадрата, изнад ког је био још један спрат, био је сам на плацу. Делевићева је од С. П. купила стан за 312.000 динара.

Према папирима до којих је дошао Курир, брачни пар Ђилас је одмах почео да изводи радове на објекту, и то бесправно, због чега им је инспекција наложила обустављање радова 31. јула 1998. Уместо да поступи према закону и решењу инспектора, које му је достављено 5. августа 1998, Ђилас је наставио са радовима, због чега је, 28. августа 1998, виши инспектор Видосава Ошмјански наложила рушење новоизграђених делова.

Ђилас се оглушио на ово решење инспектора, а четири године касније – 2002. његова супруга је подигла објекат спратности – приземље (провобитних 104 кв) и поткровље (додатних 95 квадрата) за шта је платила накнаду за уређење грађевинског земљишта. Тако су дошли до квадратуре од 199 квадрата, а имали су могућност да користе и припадајући подрум од 17, 68 квадрата. Иако је то укупно 216,68 квадрата, њима је у папирима признато 222,54 метара квадратна, односно неких 5.86 квадрата више.

Детаљи трагедије у Борчи: Родитељи пресудили себи на исти начин на који им се син убио

Саборац на челу Дирекције

Они су подигли кућу од 260,62 метара квадратна и 2006. платили легализацију за разлику квадрата од 260,62 до 222,54 квадрата, односно за 38.08 квадрата.

Ђилас је кућу легализовао за рекордних седам дана – папире су предали 8.12. 2006, после шест дана направљен је уговор са Дирекцијом за грађевинско земљиште и изградњу Београда, да би 14. 12. 2006. добили одобрење/решење о легализацији од општине Савски венац.

Иначе, на челу Дирекције која је склопила уговор о легализацији са Милицом Делевић Ђилас тада је био Борис Ранковић, кадар ДС. После развода Драгана Ђиласа и Милице Делевић Ђилас вила на Сењаку је припала њиховој заједничкој деци С. Ђ. и Ј. Ђ.

Како је Курир већ писао, двориште око ове виле, 6,5 ари је јавна својина/земљиште које је Ђилас отео. Земљиште, које је процењено на око 520.000 евра, у власништву је државе, општине Савски венац и неколико физичких лица (Закон о реституцији).

Све на чистац

(ВИДЕО) ЈЕЗИВИ СНИМАК ПУЦАЊА БРАНЕ: Бујица рушила све пред собом, док су људи панично бежали, за минут све се претворило у ЖИВО БЛАТО!

И аналитичар Бранко Радун каже да би требало рашчистити ствари око власништва над земљиштем око Ђиласове виле, не само због људи који су у поступку реституције, већ и због политичког аспекта.

– У интересу је да се рашчисти шта је са тим земљиштем. Ако Ђилас тврди супротно, нек изађе с аргументима. Интерес јавности је да се види да ли је тачно то што ви тврдите или то што он тврди – каже Радун.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Американци бесни због „Северног тока 2“ додатно наоружавају Украјину

ТИНЕЈЏЕРКА (17) ИСЕКЛА ОЧУХА, ОН УМРО ОД СРЦА! Трагични епилог породичне драме на Новом Београду!

ВУЧИЋ: Идеја о промени имена РС неозбиљна и неодговорна

(ФОТО) „НЕ ПАДА СНЕГ ДА ПОКРИЈЕ БРЕГ…“ Жене у црном међу протестантима у Београду!

Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
29°
Fri
30°
Sat
27°
Sun
26°
Mon