Public
Србија Хроника

ЗАТАШКАВАЈУ СЛУЧАЈ СМРТИ МАЛОГ РАДЕНКА: Тужилаштво одуговлачи истрагу о настрадалом дечаку из Лознице?!

Тужилаштво у Лозници, после 12 месеци рада на случају трагично преминулог дечака Раденка Никодиновића, одједном одлучило да истрагу прошири и на лекаре Института за мајку и дете.Раденков отац Милан уверен да неко отеже истрагу да би се кривци извукли.

Истрага о трагичној смрти малог Раденка Никодиновића (8) из Козјака код Лознице, који је преминуо прошлог октобра лекарском грешком, после читавих 13 месеци изненада је проширена и на докторе из београдског Института за мајку и дете, сазнаје Информер! Разлог за то је наводно мишљење вештака да би мали Раденко можда преживео да су му лекари у Београду одмах ампутирали руку.

Међутим, Раденков отац Милан тврди да Тужилаштво у Лозници све то ради искључиво с циљем да заташка случај и да се кривци за трагичну смрт његовог сина извуку.

Одуговлачење истраге

Отац покојног Раденка, Милан Никодиновић открио нам је да ће саслушање лекара са Института за мајку и дете бити обављено 22. новембра.

– Таман када сам помислио да ће се коначно завршити истрага, Тужилаштво је решило да прошири истрагу. За 22. новембар заказано је саслушање лекара са београдског Института за мајку и дете. Биће саслушани доктори, чланови конзилијума који су одлучивали о лечењу Раденка када је у тешком стању примљен у болницу. Ова одлука је накнадно донета јер је у налазу и мишљењу судских вештака потврђено да су извршени пропусти, како у Општој болници у Лозници, тако и на Институту за мајку и дете, због чега је проширење истраге неизбежно. Не знам зашто им је за то требало скоро годину дана, јер се од првог дана истраге прича о истим стварима. Сада, наводно, део кривице сносе и лекари у Београду који би можда спасли мог Раденка да су донели одлуку о ампутацији руке, уместо што су покушали да је сачувају – наглашава Никодиновић, и истиче:

– Након свега овога, ја више не знам ни шта да мислим. Вртимо се укруг, пресипа се из шупљег у празно и стално се додаје нешто ново. По мени, највећи застој у истрази је направљен када је одбрана тражила додатна вештачења на која смо чекали више од месец дана. Још тада сам рекао да је то класично куповање времена, јер сам знао да се ништа ново неће открити. Допунска вештачења, која су обавили стручњаци Судскомедицинског одбора Медицинског факултета у Новом Саду само су потврдили све оно што је и у претходном написано – да је у питању лекарска грешка и да је узрок смрти гасна гангрена коју је условила неадекватно лечена тешка инфекција руке. Ту пре свега мислим на грешке доктора Добривоја Бојанића и његових колега из Лознице – додаје Раденков отац.

Криви и други лекари?

Вршилац функције тужиоца у Лозници Зоран Несторовић потврдио је за Информер да је донесена одлука о проширењу истраге и новом саслушању лекара који су учествовали у лечењу Раденка Никодиновића.

– Све док траје судски процес ја не могу да износим информације нити откривам детаље из истраге. Могу само да потврдим информацију о проширењу истраге на лекаре Института, коју је већ изнео дечаков отац. Након што буду саслушани лекари из Београда, ситуација ће бити много јаснија, а детаљи случаја расветљени. Тек тада ћемо моћи да причамо о року и датуму за подизање оптужнице одговорних лица – поручио је Несторовић.

Хронологија случаја

2. октобар 2016.
Раденко Никодиновић поломио леву подлактицу играјући се у комшијском дворишту. Ортопед Добривоје Бојанић ставио му је руку у гипс, али је претходно није очистио.
5. октобар 2016.
Дечаку се рана инфицирала, добио је високу температуру, због чега је хитно пребачен на Институт за мајку и дете у Београд. Лекари га тамо примају у веома тешком стању.
8. октобар 2016.
Упркос труду лекара на Институту, дечак умире. Обдукцијом је утврђено да је узрок смрти гасна гангрена изазвана инфекцијом чак три бактерије.
7. новембар 2016.
Министарство здравља утврђује пропусте у лечењу и подноси кривичну пријаву против др Добривоја Бојанића. Тужилаштво у Лозници покреће истрагу, која још траје.

Извор: Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВУЧИЋ СА ЧЕПУРИНОМ: Србија ће штитити своје интересе

Бурно о упаду Двери у кабинет, Гојковић показала модрицу (ВИДЕО)

ЗАШТО СЕ СРБИ ЉУБЕ ТРИ ПУТА? Изненадиће вас кад сазнате ШТА ТО ЗАПРАВО ЗНАЧИ!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
28°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
30°
Fri