mod.gov.rs
Политика Србија

ВУЛИН: Нема војске Косова, сви да се држе међународног права

Србија од свих очекује да се држе одредаба међународног права и уговора који су потписани и гарантују мир и сигурност на простору Косова и Метохије, саопштио је данас министар одбране Александар Вулин поводом најновијих изјава косовског председника Хашима Тачија.

– Војска Косова неће бити формирана на простору Косова и Метохије, на простору те српске покрајине је само једна оружана сила – а то је КФОР. Ја сам и у седишту НАТО алијансе јуче рекао да је за нас апсолутно неприхватљиво формирање војске Косова и да ћемо се ми држати Резолуције 1244 и Војнотехничког споразума – истакао је Вулин.

Током боравка у Њујорку, Тачи је интервјуу за РТВ 21 на албанском језику рекао да ће Косово до краја године имати своју војску и да никоме неће бити дозвољено да то блокира, а да услови Српске листе о овом питању никада нису били део преговора.

– Кад год Тачи не зна како да образложи високу незапосленост на Косову и Метохији, или зашто се у хиљадама бежи из јужне српске покрајине, или зашто мора да спроведе одредбе Бриселског споразума, које свакако раде против независност Косова и Метохије, он се сети Војске Косова. То му је начин да буде храбар, да буде велики, али суштински то је још један начин да говори о ономе што се неће десити – навео је Вулин.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић: Нисмо уводили санкције Русији и нећемо то учинити

Београдски аеродром услужио више од четири милиона путника

Лавров: Односи Русије и САД нарушени због русофобичне хистерије

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon
28°
Tue