Printscreen
Политика Србија

ВУЧИЋ: Неутрални, али не и незаинтересовани за мир у свету

Чврсто опредељење Србије за војну неутралност никако не значи да би војска требало да остане пасивна и незаинтересована у ситуацијама које прете миру и безбедности у свету, већ напротив та неутралност значи искрену посвећеност миру и сарадњи, рекао је данас председник Александар Вучић на свечаној промоцији нове класе официра Војске Србије.

Због тога су, додао је, наши официри и ангажовани у мировним операцијама у целом свету.

– То ангажовање је мали, али битан показатељ наше жеље да као земља не будемо ношени бурама, већ да ослушкујемо и нађемо своје место, јер данас нам је изнад свега потребна будност и решеност, какву су имали и српски војници на Солунском фронту – рекао је председник, те додао:

„Из тих ровова кренули су у јуриш до коначне победе, а та је победа ушла у уџбенике као модел стратегијског деловања против надмоћног непријатеља“.

Како је навео, није снага у боју војника и официра, него у њиховом знању и ономе шта браниш, чуваш и за кога се бориш.

– Ко брани кућни праг, прадедовину, отаџбину тешко може бити побеђен – приметио је Вуцић те додао да нисмо опседнути прошлошћу, али треба да разумемо да наше стално опредељење треба да је унапређење свих вештина и знања како бисмо сачували кућни праг наслеђен од предака.

Упозорио је, међутим, да ће због жеље да сачувамо Србију, Војска бити стално нападана, било да то чине стране службе, медији, интересне групе.

– Ви зато морате да штитите ову земљу – поручио је председник младим официрима, додајући да верује да и да је најновија класа официра дорасла задатку који подразумева посвећеност миру и безбедности.

Извор: Танјуг/Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Обележавање дана Москве: Путин на Црвеном тргу (ВИДЕО)

Успешан први лет новог хеликоптера који је Војска Србије наручила

Немачку уплашило 100.000 непостојећих руских војника

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
25°
Wed
26°
Thu
28°
Fri
29°
Sat