Фото: Информер
Србија Хроника

ВАТРОГАСЦА КАМИОН ВУКАО 15 МЕТАРА, САМО СЕ ЧУДОМ СПАСАО: Гашење пожара у Злодолу замало завршила трагедијом

Ватрогасац Славољуб Тешовић (40) из Бајине Баште само је чудом преживео током поправке ватрогасног камиона током великог пожара у селу Злодол. Он је задобио тешке повреде кичме и главе и смештен је у ужичку болницу.

Ватрогасци су у четвртак око 18 часова гасили пожара у селу Злодол. На једној узбрдици једно ватрогасно возило се покварило, тачније пукло му је црево.

– Хтели смо да поправимо камион, јер је закрчио пут на узбрдици. Пукло је неко црево. Легао сам испод њега, а камион смо подигли на неку клоцну. Када сам саставио црево, возило је изненада кренуло уназад. Одмах сам се ухватио за кардан. Да нисам то урадио прешло би преко мене и убило ме – прича Тешовић.

Он објашњава да је осетио да га возило вуче по камењу.

– Гледао сам прилику када бих могао да се пустим. Видео сам једна кола иза камиона и надао сам да ће ударити у њих и стати. Међутим, камион је само гурнуо ауто и наставио да се краће. Када је камион мало одскочио на путу, уграбио сам прилику да се пустим, а камион је прешао преко – испричао је целу драму Славољуб, кога је камион вукао 15 метара по сеоском путу.

Камион је наставио да се креће и и на крају је слетео са пута и преврнуо се.

До Тешовића су одмах стигле колеге и он је пребачен у ужичку болницу где су му констатовали повреду пршљена, и бројне повреде по глави, леђима, ногама и рукама.

– Добро сам прошао. Доктор ми је рекао да морам да мирујем због пршљена, али и да ћу бити добро. Требало би да ме прегледа и ортопед. Ваљда ће све бити у реду – рекао је овај храбри ватрогасац.

Извор: Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Велики одрон у Русији, 300 туриста заробљено (ФОТО/ВИДЕО)

УБИЦА СТАРИЦЕ УХАПШЕН У ТАКСИЈУ: Детаљи свирепог злочина у селу Докмир у близини Уба

ОПРЕЗ: Македонци рекетирају наше возаче на граници

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
7°
10°
Wed
10°
Thu
14°
Fri
17°
Sat