Регион

УСТАШЕ НЕ МИРУЈУ: Црнокошуљаши не одустају од постављања плоче Јури Францетићу!

Представници удружења "Хазуд" покушаће данас да поставе спомен обележје усташком заповеднику Јури Франчетићу у Оточцу, изјавио је портпарол удружења Иван Биондић.

Он је то потврдио за Нови лист и казао да је полиција пре месец дана том удружењу одузела две плоче посвећене Франчетићу, оригиналну и „разблажену“, али да неће одустати, преноси Индеx.хр.

– Верујем да бисмо овај пут могли да успемо. Ми играмо белим фигурама и стога смо у предности у односу на наше, условно речено, противнике који имају црне фигуре, али свеједно им не желим открити шта тачно намеравамо да направимо. Имамо ми и трећу, четврту верзију плоче – рекао је Биондић.

Редикулозно удружење Хрватска академија науке и уметности у дијаспори (ХАЗУД) покушала је 1. јула да уприличи постављање спомен-плоче Јури Францетићу у Оточцу, а на церемонију су били позвани председница Колинда Грабар Китаровић, Гордан Јандроковић и премијер Андреј Пленковић.

Хрватска Влада је осудила окупљање усташа и послала полицију, која је претресла и аутомобиле пред кућом и запленила две плоче.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Србија у вртлогу бриселског дијалога – шта нам доносе нови преговори?

АМЕРИКА У ПАНИЦИ: Нова севернокорејска ракета може да погоди Њујорк! (ВИДЕО)

НА „ЕКО“ ПУМПАМА КРАДУ ГОРИВО: Потрошачу украли 14,9 литара дизела

Оставите коментар