Фото: УНС
Политика Србија

УНС ИГНОРИШЕ НАПАД НА НОВИНАРКЕ: Уместо да осуде насиље баве се РИЈАЛИТИЈЕМ

Удружење новинара Србије издало је саопштење поводом испитивања злоупотребе националне фреквенције у моменту када читаву Србију занима само једно - брутално пребијање новинарки ТВ Пинка. Њихово саопштење вам преносимо у целости, па ви процените да ли је оно адекватно с обзиром на то да је основни задатак новинарских удружења да заштите права новинара.

Удружење новинара Србије (УНС) саопштило је данас поподне да тражи од Регулаторног тела за електронске медије да испита могућу злоупотребу националне фреквенциј у вези хапшења једног од учесника ријалити програма телевизије Пинк.

У саопштењу УНС од Републичког јавног тужиоца захтева да истражи да ли је било цурења података из истраге, пошто је хапшење наводног убице претходно најављено у медијима.

Како се наводи у саопштењу, највећа и најстарија новинарска организација у земљи, тражи од медија да приликом извештавања поштују Кодекс новинара и подсећа да је Савет за штампу раније утврдио вишеструко кршење етичких норми у текстовима о убиству певачице Јелене Марјановић.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СТЕФАНОВИЋ: Нападач на новинарке је приведен

(ВИДЕО) СКАНДАЛ ИСПРЕД ПИНКА! Бошкови активисти ударили водитељку ТВ ПИНКА!

Ево шта је ВУЧИЋ рекао о ХАПШЕЊУ ЗОРАНА МАРЈАНОВИЋА

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
25°
Wed
26°
Thu
28°
Fri
29°
Sat