Фото: Информер
Србија Хроника

УБИЦА СТАРИЦЕ УХАПШЕН У ТАКСИЈУ: Детаљи свирепог злочина у селу Докмир у близини Уба

Саша А., осумњичен за убиство девизне пензионерке Вере Ракић, ухапшен је на уласку у Ваљево. Осумњичени је након злочина дошао у своју кућу и опрао крваву мајицу и папуче како би прикрио трагове убиства.

Ваљевска полиција ухапсила је у таксију Сашу А. (38) због сумње да је у понедељак ујутру рукама задавио Веру Ракић (77) из села Докмир код Уба. Верино тело, које су скроз изгризле мачке, у њеној породичној кући после 30 сати од злочина пронашла је старичина ћерка Зорица.
Како сазнајемо од извора блиског истрази, осумњиченог Сашу А. јуче су на улазу у Ваљево случајно приметиле особе које га познају.

Није пружао отпор

– Полиција је одмах обавештена и он је ухапшен. Није ни знао шта га је снашло. Био је убеђен да је безбедан у таксију и да ће стићи до Ваљева. Приликом хапшења није пружао никакав отпор и стално је нешто неповезано причао. Приведен је у полицију и одређено му је задржавање до 48 сати, након чега ће бити саслушан код надлежног тужиоца – навео је наш саговорник.

Према Информеровим сазнањима из истраге, Саша се пре убиства у недељу касно увече колима довезао код Вере Ракић.

– Није познато зашто га је она примила у кућу у тим часовима. Оно што је утврђено је да су Саша и Вера једно време седели заједно и јели, а након тога су се посвађали, па је он отишао из куће. Очигледно је већ тад имао намеру да је убије јер се око шест сати ујутру вратио и паркирао аутомобил на око 700 метара од Верине куће како га нико не би видео – каже саговорник из истраге.

Он додаје да је Саша А. срео Веру у дворишту и да су се њих двоје одмах вербално сукобили.

Прикривао трагове убиства

– Пришао је старици, ставио јој руку преко уста и увукао у кућу. Затим ју је ударио пар пута и рукама задавио. Након злочина Саша је закључао улазна врата Верине куће и кључ понео са собом. Он је после злочина отишао својој кући и покушао да прикрије трагове убиства. Мајицу на којој је било крви је опрао, као и папуче које је носио у тренутку злочина – открива наш саговорник и додаје:

– Док мртву старицу није пронашла њена ћерка Зорица, Верино тело су великим делом појеле мачке које је гајила.

Мотив убиства, како сазнајемо, према првим резултатима истраге није било користољубље, иако је убијена старица била девизна пензионерка.

– Сав новац који је имала у кући је пронађен, а ни драгоцености нису украдене. Засад је познато да је осумњичени Саша често долазио код Вере, која је у последњих годину и по дана, након смрти мужа, живела сама – каже наш извор.

Извор: Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОПРЕЗ: Македонци рекетирају наше возаче на граници

Војска обезбеђује председника Србије у складу са законским овлашћењима

Руски авиони протекле недеље уништили више од 900 терористичких објеката у Сирији

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
27°
Wed
30°
Thu
31°
Fri
26°
Sat