Фото: mup.gov.rs
Друштво Србија

Стефановић: Убудуће без одласка у полицију по записник

Удружење осигуравача Србије донирало је Управи саобраћајне полиције опрему која ће омогућити скупљање и обједињавање увиђајне документације, у случајевима саобраћајних незгода са материјалном штетом, у један ПДФ документ који ће представљати записник о увиђају, саопштио је МУП.

Уручењу донације у Полицијској станици Савски венац присуствовао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић који је рекао да му је драго да је покренут едан нови поступак у саобраћајној полицији који ће омогућити да грађани много брже и лакше долазе до свих докумената који су им потребни за остваривање права из области осигурања.

„Захваљујући Удружењу осигуравача и добром раду саобраћајне полиције имамо могућност да, уз нову донирану технику и развојем апликације која ће бити повезана са Удружењем осигуравача, обезбедимо да грађани могу директно у свом осигуравајућем друштву, без одласка у полицију по записник, на једном месту да добију све што им је потребно за исплату штете након саобраћајне незгоде“ рекао је Стефановић.

Иначе, до краја године требало би да проради апликација која ће омогућити да Удружење из МУП-а може преузети обједињене делове увиђајне документације у електронској форми.

Удружење осигуравача донирало је Управи саобраћајне полиције дрон, 50 рачунара, 50 скенера, 30 лаптопова, 50 фотоапарата и 500 флеш меморија.

Највећи део ове опреме уручен је Саобраћајној полицијској испостави за увиђаје у Савској у Београду, где се годишње изврши 42 одсто увиђаја у целој Србији, док ће остатак бити дат на коришћење саобраћајним испоставама у подручним полицијским управама.

„Ово је добар показателљ да држава размишља о томе како да грађанима уштеди време и да посао обаве лакше и једноставније. Смањиће се и могућности злоупотреба у осигурању, а полицијски службеници ће на бољи и ефикаснији начин, са мање утрошеног времена, добити јаснију слику саобраћајне незгоде, коју могу на бржи начин да пошаљу Одељењу за увиђаје“, рекао је министар.

Стефановић је изразио наду да ће редовна превентивна делатност Министарства унутрашњих послова, као и нова техника и опрема, утицати на свест грађана како би сви заједно радили на спашавању живота.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Јункер: ,,Против сам скорог придружења Западног Балкана ЕУ, али у противном ће избити рат“

САД прогласиле Мадура диктатором, замрзле му имовину

Војска Србије хеликоптерима гаси пожар код Кладова

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
27°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri