Фото: MUP / Tanjug
Русија Србија

Стефановић и Чепурин о унапређењу сарадње полиција

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Чепурин разговарали су о унапређењу сарадње полиција двеју земаља у борби против организованог криминала, трговине дрогом, тероризма и сајбер-криминала.

Стефановић и Чепурин истакли су да постоји заједничка посвећеност да се сарадња и даље развија и подсетили на обуке које Русија организује за припаднике Министарства унутрашњих послова Србије, саопштио је МУП.

Посебно су назначени добри односи са Федералном службом обезбеђења Руске Федерације, са којом је у мају ове године потписан и Споразум о сарадњи са циљем даљег стручног усавршавања полицијских службеника ангажованих на пословима непосредне физичке заштите штићених личности и објеката.

Амбасадор Чепурин честитао је министру Стефановићу поновно постављење на место потпредседника Владе и министра унутрашњих послова.

Стефановић је захвалио амбасадору на одлично организованој посети наше делегације Руској Федерацији у мају ове године, као и на гостопримству секретара Савета безбедности Руске Федерације Николаја Патрушева, наводи се у саопштењу.

Извор: Спутњик Србија

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
20°
Thu
20°
Fri
22°
Sat
25°
Sun