Друштво Србија

ШУМОКРАДИЦЕ ОЈАДИШЕ РАСИНУ: Процветао илегални бизнис, шумари и полицајци РАДЕ ПРЕКОВРЕМЕНО!

На подручју Шумског газдинства "Расина Крушевац" од почетка године до данас нелегално је посечено око 560 кубика дрвета, потврдио је шеф ове службе Зоран Живанчевић.

Он каже да је у Шумској управи Крушевац украдено 90 кубика дрвета, поднето је 17 прекршајних и кривичних пријава, док је на територији Бруса, односно у Зони копнене безбедности на административној граници са Косовом украдено око 330 кубика.

(ВИДЕО) ИНЦИДЕНТ ИСПРЕД ХАШКОГ ТРИБУНАЛА: Муслимани покушали да отму српску заставу

Поред државних, на мети шумокрадица, су и стабла у приватним поседима, иако је на чувању крушевачке шуме ангажовано девет шумара са статусом службених лица. Њима је, свакако,највећи проблем чување приватних шума.

У току прошле године на приватним поседима покрадено је 270 кубика шуме , а процесуирано је 30 актера крађа. Према подацима Шумског газдинства „Расина Крушевац“ највише штете причињава се на атарима подјастребачких села, па посла са шумарима имају и саобраћајни полицајци, који заустављају камионе и тракторе и контролишу товаре.

(ФОТО) МОНСТРУМ ИЗ ПАНЧЕВА УБИО СУПРУГУ НА ЊЕН РОЂЕНДАН: Биљана се породила пре 20 дана, била је прелепа, а он 20 година старији

Заустављени на путу, само они са легалним папирима могу проћи. Али ни власници приватних шума не остају поштеђени контроле. Само они са обележеним и дозвољеном сечом шума, остају некажњени.

(ВИДЕО) НЕВИЂЕНИ СКАНДАЛ! ИСПОВЕСТ СРПСКОГ ОФИЦИРА: Ја сам оборио Ф-117, држава је сада лажирала извештај, тврде да је неко други срушио СТЕЛТА!

Било како, цена огревног дрвета на крушевачкој пијаци креће се од 43 до 50 евра по кубном метру. Али, на пијацу свраћају само они са уредним папирима и обележеном шумском грађом. Остали, међутим, а њих је далеко више, најчешће овај  уносни посао, обављају по позиву и преко ноћи, уз неку минимално нижу цену.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

МУП РС: Додику прете смрћу

Ускоро потпуно ослобођење источне Сирије

Дачић о амбасадору Украјине: Ако овако настави, нећу га ни примити

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
31°
Thu
24°
Fri
24°
Sat
25°
Sun