Фото: МУП Србије
Европа Свет

СТЕФАНОВИЋ: Србија ће наставити сарадњу са Белорусијом у борби против криминала

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Минску са министром унутрашњих послова Републике Белорусије Игором Шуњевичем о јачању сарадње полиција двеју земаља у борби против организованог криминала, тероризма, наркотрафикинга и високотехнолошког криминала.

– Ми ћемо наставити блиску и добру сарадњу кроз размену експерата и директну комуникацију људи који се баве борбом против организованог криминала, наркотрафикинга и сајбер криминала. Хоћемо да кроз сарадњу експерата у овим областима, покажемо да можемо да направимо корак више у осигуравању безбедности народа Белорусије и Србије – рекао је Стефановић након састанка.

Стефановић се захвалио министру Шуњевичу и Министарству унутрашњих послова Белорусије на досадашњој сарадњи и изразио уверење да ће она у наредном периоду бити још ближа.

– Наш задатак је да учинимо све што је у нашој моћи да сигурност наших земаља буде на највишем могућем нивоу. Захвалан сам Вам на исказаној намери да кроз још ближу сарадњу и размену информација између наших стручњака учинимо да капацитети и ефикасност наших полиција буду што већи – поручио је Стефановић.

Министар је током радне посете Белорусији посетио и специјалну јединицу за борбу против тероризма Министарства унутрашњих послова Белорусије „Алмаз“.

– Имали смо прилику да већ видимо како функционише специјална јединица „Алмаз“. То су изузетни професионалци, који су већ успоставили сарадњу са нашом Специјалном антитерористичком јединицом – рекао је Стефановић.

Припадници ове јединице извели су показну вежбу у којој су приказали способности и вештине у борби против тероризма, а министар Стефановић имао је прилику да се упозна са радом ове јединице и опремом коју користе. Министар Стефановић обишао је током посете Минску и Академију Министарства унутрашњих послова Белорусије, Међународни школски центар за обуку кадрова у области миграција и сузбијања трговине људима у оквиру Академије, као и Музеј Министарства унутрашњих послова Републике Белорусије.

Извор: Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Пуповац: Референдум о правима мањина веома опасан пројекат

ПАЛМА: Пустите Дикића да се брани са слободе

Терористи опколили руске војнике, уследио драматичан преокрет

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
7°
10°
Wed
10°
Thu
14°
Fri
17°
Sat