Public
Друштво Србија

СРБИЈИ ПРЕТИ КАТАСТРОФАЛАН ЗЕМЉОТРЕС: Сеизмолози упозоравају да ће бити најмање 6 степени по Рихтеру!

Већ три дана тресе се цео регион. Сеизмолози тврде да су земљотреси који нас дрмају уобичајени, али да је Србија у опасности од јачег потреса.

Бранко Драгичевић, заменик директора Републичког сизмолошког завода Србије, наводи за Ало да сеизмичка опасност на територији Србије постоји и иста је одувек – у централном делу државе могао би да се деси најјачи земљотрес, чак и јачи од шест степени Рихтера. Наравно, нико не може да предвиди где ће се поново затрести и када.

– Приправност није на одмет. После серије потреса у Хрватској, у Србији се прексиноћ догодио само један земљотрес, не два како су медији пренели, који се осетио у 23,17 часова, по локалном времену. Ради се о потресу 15 километара јужно од Алибунара, у Банату, јачине 3,8 степена Рихтерове скале.

– Он није могао да изазове већу материјалну штету, а осетио се у Вршцу, Панчеву, чак и у београдском насељу Карабурма, одакле нам се јавио један човек. Нисмо лоцирали све земљотресе у Хрватској, само четири, што стоји и на нашем сајту. Региструјемо само оне јаче. Јуче смо забележили земљотресе у Јадранском мору, близу Неума – објашњава Драгичевић.

Његов хрватски колега Томислав Фикет каже да такве ситуације, као што су се догодиле близу Ријеке, нису неуобичајене, али да се не могу предвидети даља дешавања.

Извор: Ало/Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ГРАЂАНИ ИЗГЛАСАЛИ: Београд добија Булевар хероја са Кошара

Коме смета најављена Декларација о опстанку српског народа? (ВИДЕО)

ДОСИЈЕ ЗЛОЧИНЦА ДАУТА ХАРАДИНАЈА! Рамушев брат убица, терориста, дилер дроге…

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun
27°
Mon