Фото: Фејсбук
Политика Србија

ШЕШЕЉ: Све је наше, зашто да се разграничавамо на Косову и Метохији

Лидер СРС Војислав Шешељ је у интервјуу за "Новости" на питање шта мисли о предлогу разграничења на КиМ одговорио питањем - зашто се разграничавати са Албанцима на својој територији?

– Што да се са Албанцима разграничавамо на својој територији? Све је наше, па да делимо са њима. Може, ми њима да дамо пола Косова а они нама пола Албаније- каже Шешељ.

Упитан шта мисли о притисцима Америке да питање Косова остане отворено и нерешено, он сматра да су те информације сумњивог карактера и да то неко „тако безвезе пласира“.

Према његовом мишљењу, председника Србије притискају да што пре пристане на независност Косова, јер кад кажу да се „нормализују односи“ – то значи признање независности.

– Не мора Вучић да каже признајем, он то фактички може да уради, довољно им је да Косово уђе у УН. Србија на то не сме никако да пристане- додао је он.

На питање да ли на предстојећим београдским изборима његова странка, која по анкетама ужива 4 одсто подршке грађана, може да пређе цензус, Шешeљ каже да да у Србии нема озбиљне агенције за истраживање јавног мњења, а да је постојећим, инструментализованим од стране режима, задатак да „убију у појам“ опозиционе странке.

– Избори ће доста зависити од предизборне кампање , наступа сваке странке, а полако сазрева мишљење да власт у Београду треба мењати- сматра лидер СРС.

На питање да ли опозиција, ако се удружи, може да победи СНС у Београду, он каже да се нада да то могу радикали, а да прозападна опозиција нема шансе чак и кад би се сви удружили, укључујући Бошка Обрадовића и Санду Рашковић Ивић.

Извор: Танјуг/Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЈЕЗИВО: Шта је уловио човек из Тексаса?

МАКЕДОНСКА ТВ ТЕЛМА: Запослени у амбасади Србије ПОВУЧЕНИ НА ХИТНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ у Београд

ШПАНИЈА КЉУЧА: Антимуслимански протести широм земље (ВИДЕО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun