Printscreen
Регион

ПОЛИТИЧКА ОДМАЗДА ПРЕМА СРБИЈИ: Хрвати запленили српске авионе!

Сви авиони српских компанија, њих десетак, који су слетели на на хрватски аеродром у Загребу су задржани, без неког образложења.

Очигледно је ово политичка одмазда, јер је у питању задржавање авиона компанија, а не приватних летелица.

Међу задржаним авионима су они који припадају компанијама АИР Сербиа, „Инфинити авиатион Београд”, као и један авион Аир ПИНК-а чија флота броји десет авиона.

Да се ради о политичкој одмазди према Србији говори и то да су Хрвати оптужили неколико наших привредника за каботажу, односно да су летели између два града на подручју једне државе чланице ЕУ, што је забрањено превозницима из земаља ван Уније. Проблем је што су хрватски цариници у тумачењу овог прописа, само у случају Србије, целу ЕУ третирали као једну државу.

Мића Јовановић, чији је авион такође задржан, за Српски телеграф каже да су ове оптужбе бесмислене и да је то погрешно тумачење закона.

– Ми из Србије не смемо да летимо од Загреба до Сплита, али то и нисмо радили, летели смо од Мадрида до Загреба, возили смо фудбалера Луку Модрића. То значи да никакав прекршај није направљен – каже Јовановић.

Јовановић за Српски телеграф објашњава да је то што су Хрвати урадили скандал.

– За четири године летења никада нам се ништа слично није десило. Хрвати по обичају праве хаос. Није им то први пут. Сметале су им српске јахте, српски камиони, а сад су на ред дошли и авиони. Осим мог, у четвртак је без икаквог разлога заплењено још неколико авиона, који сада стоје запечаћени на њиховом аеродрому – каже Јовановић.
Како сазнаје Српски телеграф, аеродромске власти тражиле су и да им српски превозници плате штету у износу трећине вредности авиона, што је, кажу стручњаци „потпуна бесмислица и безобразлук“.

Међу заплењеним ваздухопловима нашао се и авион једног Хрвата из Пуле, чији је једини грех био што на себи носи српске ознаке.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НАТО и ДОС спаљивали стратешку дипломатску документацију Србије

Малу Медлин траже у близини Србије: Потрага за мистериозном женом у љубичастом

Вулин: Војска Србије мора да буде толико јака да нико не жели са њом у сукоб

Извор: Пинк/Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
27°
Mon
27°
Tue
29°
Wed
28°
Thu