Printscreen
Друштво Србија

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ: На Косову можемо да очекујемо само Божију правду!

Патријарх СПЦ Иринеј обишао је данас заједно са председником Србије Александром Вучићем просторије Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији и рекао да се по питању жртава на КиМ не очекује људска правда, јер је "одавно заспала", већ само Божија.

Он је додао да је народ на КиМ пао пред неправдом света, као и да су сукоби између два народа који су годинама делили живот на истој територији били „зло доба“.

(ВИДЕО) ЈЕЗИВО ПРОРОЧАНСТВО СЕ ОСТВАРИЛО: За ноћ језеро је убило 1.700 људи, падали су мртви за неколико минута!
– На Косову је правда и истина закопана. Зло ако закопате умреће, ако истину закопате, она ће васкрснути. Тако се надамо да ће истина о свим злоделима да васкрсне – рекао је Иринеј.
Патријарх је додао да сви злочини на КиМ траже освету, али не људску, већ Божију.
– Они који су страдали, страдали су јер представљају један народ и припадају земљи којој припадају – навео је патријарх.
Он је истакао да су просторије Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији место туге не само родитеља и сродника убијених, већ целог српског народа.

Мајка монструм: Прво се венчала са својим сином, а сад и са ћерком!
– За нас је данас важно да не заборавимо Косово и Метохију, то је наша земља која је и раније, а нарочито у наше доба испрљана крвљу. Многи кажу то је воља Божја, али није, никоме Бог не жели зло. То је допуштење Бога, он зна зашто је то допустио, да дођемо себи и ценимо вредност Косова – рекао је Иринеј.
Патријарх је закључио да верује да ће правда кад тад победити, а да је на нама да „чекамо испуњење те правде“.
Председник Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији Симо Спасић рекао је да је овај дан значајан, јер се коначно у спомен соби косовских жртава налазе заједно највиши представници државе и цркве.
Он је рекао да је бивши режим ДОС признао „лажну државу Косово“, као и да су тако „нанели највећи грех према породицама киднапованих и убијених на Косову и Метохији.
– Имамо документа да је Савезна влада Коштунице и републичка влада Ðинђића на наговор Чеде Јовановића и Чанка ослободила 2.108 албанских терориста. Зато ме боли када они који су допринели нашој трагедији нападају нашу државу, владу, председника и цркву – рекао је Спасић.
Он је рекао да држава која преда свог председника, генерале војске и полиције због наводних злочина никада „неће прогледати“.

ТАЈНА О ЗРАЧЕЊУ 50.000 СРПСКЕ ДЕЦЕ: Заборављени експеримент СФРЈ о ком данас НИКО НЕ ЖЕЛИ ДА ПРИЧА
– Ми као Удружење нећемо да се мешамо у политику, али могу рећи да стојимо иза сваке одлуке нашег председника. Можемо да се помиримо са Албанцима, али не са албанским злочинцима. Као што је председник Вучић добро рекао, није све на Косову српско, али северни део КиМ не може да припада републици Косово – рекао је Спасић.
Он је навео неке од захтева Удружења, за које, како каже, очекује подршку председника Републике.
– Једино Србија нема законом регулисана права цивилних жртава, ту нам треба ваша помоћ. Такође, да се зид плача претвори у споменик за све жртве, цивиле, војнике, полицајце који су убијени на КиМ и у НАТО бомбардовању. Исто тако, 10. јун кад је потписана резолуције 1244, да држава обележи, не да буде државни празник, али да буде датум за обележавање косметских жртава – рекао је Спасић.
Он је такође захтевао да Комисија која за сада има мандат само за нестала лица, добије мандат и за киднапована и убијена, како би се тако објединиле све жртве од Хоргоша до Кошара.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВУЧИЋ О ПРОВОКАЦИЈИ ИЗЕТБЕГОВИЋА: Да сам ја рекао да ћу признати независност РС – ЗАВРШИО БИХ У ХАГУ!

Шта је договорено на састанку о Украјини у Београду

ПРЕСУДА ЗА ПАЉЕЊЕ АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ: Четворици оптужених условне казне, тројица ослобођена!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat