printscreen
Регион

ПАЛМА: Пустите Дикића да се брани са слободе

Четрнаесточлана делегација града Јагодине, од којих је осам власника великих компанија, коју предводи председник локалне скупштине Драган Марковић Палма борави у посети Херцег Новом, где им је домаћин био председник те општине Стеван Катић.

Марковић је на заједничкој конференцији за новинаре са Катићем поручио да Црну Горуне не сматра иностранство, већ братском територијом, уз апел надлежнима да пусте Братислава Дикића да се брани са слободе.

– Ми се залажемо за сарадњу са Црном Гором, на начин како је то било некада. Да Црној Гори приоритет буде Србија, те да за оно што увози предност имају производи из Србије, а сарадња да уде паритена – рекао је Марковић, који је и председник Јединствене Србије.

Он је рекао да је делегација Јагодине обишла две локакције где би у наредном периоду могли летовати јагодински ученици.

Објаснио је да Јагодина већ 13 година организује и плаћа летовање за своје ученике чевртих и осмих разреда основних школа. Објекат у Буљарици, где су до сада ученици летовали је нешто старији и зато сада тражимо нову локацију“ рекао је Марковић, саопштено је из његовог кабинета.

Марковић је, како се наводи, замолио надлежне органе Црне Горе да пусте бившег шефа српске Жандармерије Братислава Дикића, који је у Црној Гори оптужен за покушај тероризма, да се брани са слободе.

Он је рекао да Дикић није терориста, већ војник, а сада и болестан човек.

– Када гледам снимке из Црне Горе и помињу тероризам, ја нисам могао да видим да је Братислав Дикић терориста. То је човек који је војник, а не терориста. Помиње се основана сумња, али не може бити основана сумња годину дана. Братислав Дикић је болестан човек, болује од карцинома и зато још једном молим надлеже органе Црне Горе да га пусте и остале из тог слуичаја да се бране са слободе – рекао је Марковић.

Катић је навео да ће општина Херцег Нови применити добру праксу онога што примењује Јагодина.

– Јагодина на челу са Драганом Марковићем Палмом је постала бренд Србије и користићемо њена искуства. Приликом наше посете Јагодини пре месец дана уверили смо се да је тај град и туристички и индустријски бренд – рекао је Катић и најавио братимљење те црногорске општине са српским градом Јагодином.

Оценио је и да су потенцијали за привредну и сваку другу сарадњу Херцег Новог и Јагодине велики.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Терористи опколили руске војнике, уследио драматичан преокрет

НОВИ ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ КОД ЧАЧКА: Деда страдале девојчице управљао трактором у припитом стању

Шта се заиста догодило са телима бродоломника са Титаника?

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
1°
15°
Fri
18°
Sat
21°
Sun
18°
Mon