Министарство одбране
Uncategorized

Нових десет ФАП камиона за Војску Србије

У питању су камиони ФАП 1118 чиме је после неколико деценија започело обнављање возног парка ВС квалитетним теретним возилима те некада светски познате фабрике.

У Прибоју је данас обављена примопредаја десет нових теретних возила ФАП корпорације за Војску Србије којој су присутвовали министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић.

У питању су камиони ФАП 1118 чиме је после неколико деценија започело обнављање возног парка ВС квалитетним теретним возилима те некада светски познате фабрике за производњу камиона и аутобуса.

„Када нико није веровао у ФАП председник Републике је рекао да ће ФАП радити и он ради. Војска је данас преузела десет изузетно квалитетних и у разним временским и просторним условима доказаних возила, камиона који су део уговора вредног 299 милиона и 460 хиллада динара“, рекао је Вулин.

Он је истакао да је тиме показано да наша памет и наше знање могу да направе технику која нам је потребна.

Према његовим речима, опредељење Министарства одбране и Војске Србије јесте и биће да се увек купује домаће.

ЈЕЗИВЕ СЦЕНЕ У ШКОЛИ У ВЕЛИКОЈ КРСНИ: Свештеник истеривао ђавола из ученице

„Свако улагање у Војску Србије је улагање у домаћу производњу, улгање у нашу Србију. Свако улагање у Војску је улагање у развој наше технологије, запошљавање наших људи и ангажовање наше памети“, истакао је Вулин.

Он је рекао и да ће се ВС понашати у складу с наређењем врховног команданта који је на поселедњем реферисању рекао да Војску морамо да учинимо јаком, задовоном, технолошки модерном, опремљеном. „Све што радимо, радимо да развијемо нашу привреду, да купимо што више нових возила и развијемо технологију која ће омогућити да Војска одговори свим својим задацима“, рекао је Вулин.

Истичући да је стратешко опредељење Војске за попуну теренским возилима везано за домаћу производњу, првенствено за ФАП и Застава камионе, начелник Генералштаба Војске Србије је рекао да су потребе Војске такве да је обезбеђен пласман за неколико стотина возила овог производног програма.

СВИ БРУЈЕ О АЛБАНКИ КОЈА ЈЕ ПРОКУПЧАНИНУ ПОБЕГЛА ПРВЕ БРАЧНЕ НОЋИ: А ево како је Шумадинац остао без жене! Замолила га да стану да позове сестру, а онда…

„Ова возила која смо данас преузели апсолутно одговарају нашим потребама, одликују их велика проходност, издржљивост и снага. Показали су се добро у свим временским условима“, навео је Диковић.

Председник Златиборског округа Димитрије Пауновић рекао је да се враћањем у живот ФАП корпорације, враћа у живот и Прибој и цео регион.

„Јер ФАП није само Прибој, ФАП је и Сјеница и Нова Варош и цео Златиборски оруг, то су многобројни кооперанти и људи који живе од прибојске корпорације. Сарадња с Војском је за људе у Прибоју, најпре за запослене у ФАП и њихове породице, а затим и за све нас у округу почетак боље будућности, нова нада за регион и Србију“, истакао је Пауновић.

Председник општине Лазар Рвовић истакао је велику помоћ државе у отписивању дела дугова ФАП.

„Захваљујући великим напорима државе, првенствено председника Александра Вучића и Владе Србије, који су очување ФАП и производњу камиона истакли као стратешко опредељење, ми данас можемо да кажемо да нам је дуг смањен за више од 100 милиона евра. Добили смо шансу коју морамо да искористимо. Покретањем производње уз помоћ Војске удахнули смо живот целом граду и шире“, рекао је Рвовић.

(ВИДЕО) РУСИ УМИРУ ОД СМЕХА: НАТО конвој се заглавио у пољском блату, камион који је дошао да их чупа се преврнуо

Захваљујући министру одбране и начелнику Генералштаба на посети председник Надзорног одбора ФАП Немања Стевановић је истакао да је председник Србије Александар Вучић, још 2013. године као први потпредседник Владе препознао стратешку важност ФАП и за регион и као индустријску базу ове врсте производње за целу земљу.

„Најбољи дани ФАП су тек пред нама, посебно ако се узме у обзир предстојећа сарадња с војском и квалитет наших производа“, рекао је Стевановић, саопштило је ресорно министарство.

Радник ФАП-а Синиша Бојовић, каже да обновљена производња значи много за велики број породица.

МАРЈАНОВИЋЕВ „ЦИМЕР“ ИЗ ЋЕЛИЈЕ ОТКРИВА: Зоран ми је рекао све о убиству Јелене!

„Радим 30 година као механичар у сервису. Обнова производње значи ми сигурност. Имам дете које треба да иде у школу ван Прибоја, ако нема овде посла и ја идем с њим. Надам се да ће посла бити, био сам песимиста, али сада имам убеђење да ће бити нешто од тога“, рекао је за Глас западне Србије радник ФАП-а Милорад Пријовић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

БРИТАНЦИ У ПАНИЦИ, РУСИЈА ВОДИ РАТ ПРОТИВ ЊИХ НА ВИШЕ ФРОНТОВА: Подморницама у северном Атлантику, троловима, ботовима…

ДЕТАЉИ ПОРОДИЧНЕ ТРАГЕДИЈЕ НА ЗВЕЗДАРИ: Син који је убио оца па пресудио себи оставио потресно опроштајно писмо

РУСИЈА НЕЋЕ ДОПУСТИТИ ОКУПАЦИЈУ ДОНБАСА: Москва: Претите колико хоћете, али ниједан војник НАТО неће доћи на ту територију!

Извор: Танјуг

Оставите коментар