Фото: nsp-policija.org.rs
Друштво Србија

НСП оптужује: ПСС злоупотребио трагедију породице страдалог ватрогасца Милана Рмуша

Полицијски синдикат Србије (ПСС) наставља да у политичке сврхе злоупотребљава трагедију породице страдалог ватрогасца Милана Рмуша.

То што истрага поводом тог случаја још није завршена њих не спречава да политизују смрт нашег колеге. Штавише, то су искористили за још један напад на руководство МУП, наводи Независни синдикат полиције (НСП).

– О безбедности припадника Сектора за ванредне ситуације, али и Министарства унутрашњих послова у целини, ПСС нажалост није бринуо у претходном периоду, када годинама ни динар није улаган у модернизацију и унапређење положаја запослених. То јасно говори да је Полицијски синдикат Србије и даље марионета у рукама Саше Јанковића, од чије се подршке Косову за чланство у Интерполу још нису оградили. Јасно је да они индиректно тиме подржавају независност Косова, без имало гриже савести – а требало би, ако ни због чега другог, онда због смрти 167 полицајаца који су погинули само током НАТО агресије 1999. године – констатује се у саопштењу НСП.

Како се додаје, да стварна брига о положају припадника МУП-а није приоритет ПСС-а јасно говоре и многе друге ствари.

– Свима је добро познато како председник ПСС Вељко Мијаиловић бахато троши синдикални новац за личне потребе, да је своје „протесте“ ставио у функцију политичких циљева Саше Јанковића, а не борбу за своје колеге, да је празник рада 1. мај, док смо ми са својим колегама били на терену борећи се за боље услове рада, Вељко провео у кафани. Постаје дегутантно на који ће све начин пробати да скрену пажњу на себе. Одавно је већ прешло границу пристојности. Можда да још мало новца уложе у „спонзорисање“ својих страница на друштвеним мрежама – огорчени су у НСП.

Извор: Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Линта: Хрватска није заслужила да буде чланица ЕУ

Хрвати продавали ИСКОПАНЕ СРПСКЕ ОЧИ, oко 80.000 усташких војника прешло у Партизане!

Помен жртвама „Олује“ у Цркви Светог Марка

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
29°
Tue
31°
Wed
30°
Thu
26°
Fri