Фото Thinkstock
Регион

НОВЕ ПРОВОКАЦИЈЕ ЗАГРЕБА: Хрватска неће признавати дипломе из Србије и БиХ?

Декан Високе школе за економију, предузетништво и управљање "Никола Шубић Зрински", Ивица Катавић, изјавио је да дипломе стечене у Србији и БиХ не задовољавају тражене критеријуме.

(ФОТО) ТРАГЕДИЈА КОЈА ЈЕ ШОКИРАЛА СРБИЈУ! Зашто се убила ТРУДНА ПРИПАДНИЦА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ шест дана пред свадбу?!

Декан Високе школе за економију, предузетништво и управљање „Никола Шубић Зрински“ из Загреба, Ивица Катавић, изјавио је за „Глас Славоније“ да „постоје велике индиције да дипломе стечене у Србији и БиХ више неће моћи да се нострификују у Хрватској.

ПРЕТЕРАО СВАКУ МЕРУ – СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ УВРЕДИО ЖРТВЕ НАЦИЗМА!

Катанић каже да дипломе стечене у Србији и БиХ не задовољавају тражене критеријуме, а лист је потврду ове тврдње добио у хрватској Агенцији за науку и високо образовање.

ОВО ЈЕ ПРВА ПУТИНОВА ВЕЛИКА ОДЛУКА У НОВОМ МАНДАТУ! И „тешка“ је читавих 162 МИЛИЈАРДЕ ДОЛАРА!

„Глас Славоније“ наводи да ће ове тврдње „забринути бројне хрватске студенте који студирају у поменутим државама, а међу њима сигурно предњаче Славонци“.

(ВИДЕО) ПОНИЗИО НАТО: ЗБОГ ЊЕГА СУ БОМБЕ ОД ПОЛА МИЛИОНА БАЦАЛИ НА МАКЕТЕ ОД 500 МАРАКА

У одговору на упит листа у Агенцији за науку и високо образовање појашњавају да се „признавање иностраних високошколских квалификација (ИВК) у Европи и у државама чланицама ЕУ спроводи према смерницама тзв. Лисабонске конвенције.

„У случају критеријума акредитираности иностране високошколске институције важна је веродостојност надлежног акредитационог тела, односно, да је оно прошло релевантно међународно вредновање, што нажалост, однедавно није случај ни са једном надлежном агенцијом за спољно осигуравање квалитета у високом образовању у БиХ и Републици Србији“, навели су у хрватској Агенцији за науку и високо образовање.

ЋУТЕ О ЗЛОЧИНУ: АМЕРИЧКИ ВОЈНИК ТУКАО И ВЕЗАО ДЕВОЈКУ У ПОДГОРИЦИ, ШТИТИ ГА АМБАСАДА?

МИНИСТАРСТВО НИЈЕ ДОБИЛО ЗВАНИЧНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Министарство просвете, науке и технолошког развоја није добило званично обавештење, а ни било какав наговештај од колега из Хрватске да је могуће да се факултетске дипломе стечене у Србији убудуће не признају у Хрватској.

У министарству за Танјуг кажу да такве информације није добио ни Центар за информисање о признавању иностраних високошколских и средњошколских исправа и признавање ради запошљавања – ENIC/NARICСрбија.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПО ДИРЕКТИВИ МЕДИЈИ ПРЕЋУТАЛИ, ГАЗДЕ ИМ СЕ ЗНОЈЕ: ОВАКО СРБИ МИСЛЕ О КОСМЕТУ

ПУТИНОВА ИЗАСЛАНИЦА У БАЊАЛУЦИ: Русија и Српска су братске републике!

ОВАКО ЈЕ СРБЕ ДОЖИВЕО АЛБЕРТ АЈНШТАЈН: Прочитајте шта је најпознатији светски физичар рекао о Србима и Србији!

Вулин у мају у Русији због једног необичног повода…

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
23°
Sat
26°
Sun
26°
Mon
26°
Tue