eparhija-sremska.rs
Србија Хроника

НИШТА ИМ НИЈЕ СВЕТО: После цркве лопови упали и у Патријаршијски двор у Сремским Карловцима

После пљачке Саборне цркве Светог Николе у Сремским Карловцима, која се догодила у ноћи између среде и четвртка , лопови су јутрос, око три часа, упали и у Патријаршијски двор, где је седиште епископа сремског Василија.

Према незваничним инфромацијама, лопови су ушли кроз врата са задње стране, испретурали владикине одаје и однели кључеве.

– Проваљено је у двор, али још увек не знамо шта је све однето, јер је у току полицијски увиђај. Очекујемо да ћемо после тога имати детаљније податке – кажу за Информер у седишту Епархије сремске.

Приликом пљачке Саборне цркве засада још увек непознати лопови однели су црквене реликвије и 15.000 динара из црквене продавнице. Лопови су у цркву ушли пошто су на задњем делу храма, где нема камера за видео надзор, поставили дрвене мердевине и разбили прозор.

– Лопови су однели све оно што су могли да изнесу путем који су дошли . Међутим, слика у олтару је била запањујућа, јер је све било разбацано, а покушали су да отворе и свете мошти, који немају никакву материјалну, али имају изузетну духовну вредност.

Вредне слике нису однели, јер нису могли преко прозора да их изнесу из храма – изјавио је протојереј Јован Милановић, настојатељ цркве Светог Николе.

Извор: Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ГАЂАЛИ И ШКОЛЕ: У нападима коалиције предвођене САД 84 цивилне жртве, међу којима и десетине деце

Отворен реконструисани пут Крепољин–Жагубица; Вучић: Градићемо путеве у целој земљи

Српска листа: Не дамо наше гласове војсци „Косова“

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
25°
Wed
26°
Thu
28°
Fri
29°
Sat