Фото: Информер
Србија

НАСТАВЉА СЕ ШИПТАРСКА ТОРТУРА: Митровићу продужен притвор за још два месеца

Суд у Призрену продужио је за још два месеца притвор Богдану Митровићу, који је крајем августа ухапшен у Сувој Реци при обиласку породичне куће, јавља Радио Контакт плус.

Митровићев бранилац, адвокат Дејан А. Васић изјавио је за овај радио да одлука о продужењу притвора није била очекивана, имајући у виду изјаве сведока који су до сада саслушани.

– Наредна два месеца искористићемо да пред судом саслушамо неколико наших сведока, након чега ће учешће Митровића у наводним ратним злочинима бити разјашњено а лажне оптужбе сведока дискредитоване – рекао је Васић.

Митровић је оптужен по исказу његовог комшије Албанаца, према чијим речима је Митровић у селу Сопина у општини Сува Река 1999. године наводно учествовао у догађајима који имају елементе злочина против цивилног становништа.

Митровић је током саслушања одбацио те наводе као нетачне, наводећи да нема било какве везе са ратним злочинима, додајући да је током рата, његовом заслугом, Албанцу који га оптужује, сачувана имовина.

Богдан Митровић ухапшен је тако што је изведен из групе расељених Срба који су обишли своје куће и порушену Цркву Свете Богородице у Мушутишту крајем августа.

Тзв. косовска полиција акцију је извела по окончању литургије и након што су расељени обишли своја напуштена имања у Мушутишту.

На изласку из Суве Реке, специјалци са фантомкама извели су Митровића из аутобуса.

Тзв. специјално тужилаштво Косова подигло је оптужницу против Митровића 18. јула ове године, због, како су саопштили, кривичног дела „ратни злочин против цивилног становништва“, навео је Радио Контакт плус.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Шапић у посети Косову и Метохији, дочекао га протест Срба (ВИДЕО)

Јеремић оснива Народну странку, прикључиће му се и овај познати спортиста

Србија иде на ванредне парламентарне изборе?

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
11°
18°
Sat
19°
Sun
17°
Mon
11°
Tue