Фото: pink.rs
Регион

Македонци повећавају обезбеђење српске амбасаде у Скопљу

Министарство унутрашњих послова Македоније предузима мере повећаног обезбеђења зграде Амбасаде Србије у Скопљу, јавила је ТВ 24. Мере за повећано обезбеђење зграде српске Амбасаде предузете су у том министарству након што је добијено обавештење Министарства спољних послова да је Београд одлучио да дипломате повуче на хитне консултације.

Сви запослени у Амбасади Србије у Скопљу повучени су синоћ на хитне консултације у Београд.

Министарство спољних послова Македоније саопштило је раније да је добило ноту од Амбасаде Србије у Скопљу којом су обавештени да је комплетно особље позвано на консултације у Београд, пренели су синоћ македонски медији.

„Министарство спољних послова није упознато са разлозима ове одлуке и стога успоставља комуникацију са МСП Србије. У складу са релевантним одредбама Бечке конвенције о дипломатским односима институције Републике Македоније преузимају мере за заштиту безбедности и интегритета Амбасаде Србије у Скопљу“, наводи се у саопштењу.

Македонска ТВ Телма је претходно јавилада нису познати разлози за ту одлуку.
Према сазнањима ТВ Телма, српска амбасада је, позивајући се на Женевску конвенцију, тражила од македонских власти да повећају безбедност у целом објекту амбасаде у Скопљу.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Руске снаге бомбардовале конвој, убијено више од 200 терориста (ВИДЕО)

ДЕЈАНОВИЋ: Сваке године нас је за 35.000 мање

Коридор 11: Кинезима последња опомена

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Tue
30°
Wed
30°
Thu
25°
Fri