Друштво Србија

ЛОНЧАР: Центар за вантелесну део борбе парова да добију дете

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас да је изградња Центра за вантелесну оплодњу у КЦ Крагујевац део борбе са проблемом који има све већи број парова, инсистирајући на томе да они већ од сутра почну да долазе у Центар како би што пре ушли у процедуру вантелесне оплодње.

– Ово је само део онога што смо обећали и што радимо – суочавамо се са проблемом да је све већем броју парова неопходно да уђе у ову процедуру, како би добили дете – рекао је Лончар, након што је са председником Србије обишао нови Центар за ВТО у Крагујевцу.

Лончар је рекао да инститира на томе да већ од сутра почну да долазе заинтересовани парови који имају проблем, како би што пре ушли у процедуру, урадили потребне анализе и можда већ у септембру започели процес вантелесне оплодње.

Министар је подсетио да је померена старосна граница за вантелесну оплодњу са 40 на 42 године, док држава финансира и трећи покушај, уз донет закон који ће ту област комплетно уредити.

– То је оно што смо предузели и сада треба да се ради да бисмо добили резултате – подвукао је Лончар.
Он је рекао да је држава новац за нови Центар издвојила из буџета, а не из кредита, захваљхјуци политици штедње која је вођена, како би се улагало у неопходне ствари, и захвалио Фондацији “Драгица Николић” на донацији.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Убице, пљачкаши и терористи: ОВО СУ ,,ЖРТВЕ ГЕНОЦИДА У СРЕБРЕНИЦИ“

ЗА РОБИЈУ: Чанков историчар из Новог Сада шири мржњу према Србима у Црној Гори! (ВИДЕО)

Детаљи ХЛАДНОКРВНОГ УБИСТВА: Ево зашто је ДЕДА УБИО ДЕЧКА СВОЈЕ УНУКЕ

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
20°
Fri