mc.rs
Политика Србија

КЛАЧАР: Јанковић више не може да буде лидер опозиције

Дешавања унутар Покрета слободних грађана ослабила су позицију и Саше Јанковића и тог Покрета у настојању да наступају као стожер око којег ће се окупљати опозиција, оценио је данас директор Центра за слободне изборе и демократију (ЦеСИД) Бојан Клачар.

Клачар такође указује да Покрет, после свега, неће бити сасвим спреман за београдске изборе, па ни за евентуалне ванредне парламентарне, али и да ће се све то рефлектовати на читаву опозицију.

Лукашенко даје Србији још мигова и С-300?

– Ово ће ослабити позицију Саше Јанковића и у преговорима са Драганом Ðиласом и Вуком Јеремићем, а и послаће лошу поруку опозиционим бирачима, јер, по правилу, сви потези у једној опозиционој странци обично се рефлектују на читаву опозицију – објашњава Клачар.

Према његовим речима, какав ће бити положај Покрета на политичкој сцени до кампање зависи од тога ко ће бити нови људи, али и да ли ће Јанковић успети да направи договор са Ðиласом и Јеремићем.

Ако до те сарадње не дође, истиче Клачар, ПСГ ће се суочити са озбиљним изазовима по питању „београдске кампање“, те мора бити спреман да релативно стабилна подршка коју су имали може бити доведена у питање.

(ФОТО) Фудбалери једног нашег клуба изашли на терен у мајицама са ликом генерала Младића

– Са проблемима унутар странке, Јанковић не може да задржи позицију да је стожер опозиције, јер се сада мора бавити стварима интерне, унутарпартијске природе – оцењује Клачар.

Покрет се, у организационом смислу, вратио корак или два уназад, напомиње Клачар:

(ВИДЕО) ИМАЛА ЈЕ 9 ГОДИНА КАДА СУ ЈЕ УСТАШЕ ГУРНУЛЕ У ЈАМУ: 42 дана је провела међу лешевима без капи воде! Ово је њена исповест

– Структура која је била направљена у Покрету, са овим променама у председништву, мора да се поново гради и то само показује да Покрет неће бити до краја, у организацијском смислу, спреман не само за могуће парламентарне, већ и за београдске изборе – изјавио је Клачар.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Савет Европе разматра укидање санкција Русији

(ФОТО) Нови Сад добио Бутик чварака, јединствен кутак за праве љубитеље

Партија Ангеле Меркел за велику коалицију

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
28°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
30°
Fri