Starsportphoto
Спорт

КЕЖМАН ЖЕСТОКО ОДГОВОРИО МУСЛИНУ: Одбио сам све његове понуде за „комбинације“!

Фудбалски менаџер Матеја Кежман жестоко је одговорио доскорашњем селектору Славољубу Муслину и поручио да је одбио његове понуде преко трећег лица да направе неке пословне "комбинације".

Муслин је пре неколико дана рекао да је Кежман водио хајку у медијима против њега, зато што није репрезентацију позивао Сергеја Милинковића Савића.

Због тога је Матеја Кежман решио да му одговори и то – саопштењем за јавност.

– Пласманом на Светско првентсво у фудбалу “А” селекција Србије остварила је успех након вишегодишњих неуспешних покушаја да се домогне неког интернационалног такмичења. Тај успех је последица ангажованости играча, стручног штаба, навијача и правих потеза Фудбалског савеза Србије. Последњих дана се овај резултатски моменат у јавности потпуно занемарио, јер је углавном присутна полемика у вези са статусом досадашњег селектора, господина Славољуба Муслина. Признајем да сам имао велику дилему око свог јавног оглашавања. Превагнула је жеља да због свог интегритета јасно пружим осврт на збивања у протеклом периоду.

Селектор Славољуб Муслин казе да је смењен због непозивања у репрезентацију Сергеја Милинковић-Савића. Уколико је јавност информисана добро, господин Муслин (запослени) је споразумно раскинуо уговор са савезом (послодавцем). Поента је да није реч о смени већ о споразумном раскиду уговора за које је неопходна сагласност воља свих уговорних страна. Сви његови сарадници су остали у селекцији, а он није наставио свој пословни однос.

Пре ће бити да су неки његови лични интереси постали очигледнији. Сергеј Милинковић-Савић је афирмисани српски интернационалац који је свој квалитет демонстрирао наступима у италијанској и белгијској лиги, европским такмичењима и млађим селекцијама Србије (европски и светски шампион). Уколико се прихватите јавне функције, логично је очекивати да ћете се суочити са питањима јавности у вези са непозивањем играча таквог педигреа у национални тим. Сигурно није упутно да у образлагању својих поступака користите неодређене формулације, а да истворемено не наводите конкретно о чему је реч.

Шира јавност у Србији, као и људи попут Алегрија, Костакурте, Амброзинија, Раванелија, Тумбаковића, Мирковића јавно су исказивали мишљење, не зато што их је Матеја Кежман инструисао (реч је о озбиљним људима за које је непристојно тврдити да су били “истурени” у служби туђег интереса) већ вероватније зато што понешто знају о фудбалској игри. Потпуно је тачна опсервација да се млади играчи постепено уводе у селекцију одређеном динамиком. Надам се да господин Муслин није мислио на динамику којом је он уводио младе играче у први тим. Најбољи примери су чланови “златне генерације” Вељковић, Грујић, Радоњић, Живковић, Гајић, Милинковић-Савић, Рајковић и остали који уопште нису увођени у А селекцију.

Сергеј Милинковић Савић (Фото: Starsportphoto)

Приметићу да овде имамо једно занимљиво извртање реалног контекста стварности, јер је Сергеј Милинковић-Савић млад само по својој крштеници, а по искуству, учинку и континуитету наступа на највећој сцени је и те како искусан фудбалер. Приче о томе да ли је Сергеј добар или не су просто сувишне с обзиром на чињенично стање и његове наступе на највећој сцени.

Господин Муслин казе да менаџерски лоби прави притисак на њега како би се преко репрезентације Србије направила подлога за трансфер Сергеја Милинковић-Савића. Тржишна вредност фудбалера је релативна категорија, и варира у зависности од великог броја детерминанти. У случају Милинковић-Савића цена је утврђена на основу процена меродавних аналитичких агенција и на основу износа понуда које су пристизале на адресу Лација. Никакву улогу у формирању његове тржишне цене не играју наступи у А репрезентацији Србије јер њих није ни било, па се не могу наводити као аргумент који утиче на тржишну вредност (тренутно врло високу).

Селекторове понуде за “сарадњу” преко трећих лица сам са индигнацијом одбио, јер у такве комбинације нисам улазио, нити имам намеру да икад улазим. Очигледно господин Муслин зна за другачије релације у односима са фудбалерима и њиховим менаџерским агенцијама, јер се током своје тренерске каријере суочио са оптужбама од стране сопствених играча у клубовима које је водио за “партиципацију” у њиховим уговорима и трансферима (Олег Самсонов, Георги Пејев и остали …). Претпостављам да сам и тај њихов јавни наступ организовао ја?

Уколико је све време био под притиском, зашто раније није образложио своју позицију према послодавцу (ФСС) и указао на изворе притиска, него сада преко мог имена прави излазну стратегију у намери да закамуфлира своја чињења? Надам се да ће актуелне одлуке допринети успешној презентацији српског фудбала у будућности, јер квалитет имамо, а навијачи у нашој земљи са разлогом очекују резултате и квалитетну игру, без обзира на то ко је селектор и ко је персонално у селекцији – поручио је Матеја Кежман.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Шешељ: Протерати из Београда украјинско г***о амбасадора Александровича (ВИДЕО)

(ВИДЕО) ТЕРОРИСТИ ДОШЛИ ДО ПУНКТА КОЈИ ДРЖЕ РУСИ И САА И ПОДИГЛИ РУКЕ: Масовна предаја на северу Алепа!

Коначно откривено шта је било „чудо“ описано у Старом завету

Извор: informer.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
29°
Fri
30°
Sat
27°
Sun
26°
Mon