© Фото : Vladimir Gerdo
Русија Свет

„Јунармија“: Русија добија најмлађе војнике

Министарство одбране Русије одлучило је да оживи праксу из совјетске ере и покрене покрет младих војника „Јунармију“ у оквиру којег ће школарци учити да склапају пушке, пролазе војне обуке, изучавају војну стратегију и историју, да се уче дисциплини, одговорности и моралним вредностима, да развијају патриотски дух и јачају национално јединство.

КРВАВА АЗРА ПРАВОСНАЖНО ОСУЂЕНА НА 14 ГОДИНА! Брутално је мучила и клала Србе, кидала им полне органе и уши, урезивала крстове и слово „С“!

Пилот пројекат „Јунармија“ стартоваће већ у недељу, 22.маја, у Јарославској области, али ће у пуном обиму пројекат почети 1. септембра.

За младе „војнике“ ће бити сашивена и униформа у зависности од тога у којем роду војске служе — пешадији, морнарици, авијацији, десантним јединицама…

ЛУДИЛО ОД ВРЕМЕНА: Оваква временска прогноза метеоролога СЕ НЕ ПАМТИ!

Идеја је, како су навели у Министарству одбране, повезана са повећањем броја војно-патриотских удружења у земљи, а има за циљ да систематизује патриотске покрете, као и да одвоји децу од улице и свега оног негативног што улица носи.

Осим тога, задатак је и да се подигне углед војске, ојача патриотско расположење међу младима и развије патриотско васпитање.

Идеју о стварању „Јунармије“ подржао је и руски председник Владимир Путин.

Исповест СРПКИЊЕ која је преживела ПАКАО на Сицилији: Отац је продао, а муж злостављао и док је била ТРУДНА!

„Јунармија“ ће имати војно-патриотски и војно-спортски програм — школарце ће подучавати војничким видовима спорта, а имаће и „праве“ војне обуке. То не подразумева само склапање и расклапање аутоматског оружја, већ ће их учити и да корачају стројним кораком и да пуцају из ваздушне пушке. Деца ће изучавати војну тактику, топографију и историју своје земље, а такође ће учити и да указују прву помоћ.

ХОЋЕ ДА СТУДИРАЈУ У СРБИЈИ, АЛИ НЕЋЕ СРПСКИ ЈЕЗИК! Срамотна одлука Суда против Правног факултета у Новом Саду!

Тренутно се одређују и старосне границе деце које ће примати у „Јунармију“. Највероватније да ће у „армију младих“ моћи да ступе тинејџери од 14 до 18 година, мада се раније у јавности спомињало да ће можда бити и млађих — од 10 година па навише.

Сваки одред имаће свог командира и свој штаб, а на располагању ће им бити и библиотеке и компјутери.

„Војне активности“ ће бити одвојене од школских, а ступање у „Јунармију“ биће добровољно.

Ексклузивна исповест Аркановог братанца – Андрија Ражнатовић о Аркану и Микију Ђуричићу

Млади војници ће учествовати у војним парадама и великим догађајима, попут оних који се организују на Дан победе против фашизма, а такође ће бити обучени и како да реагују у ванредним ситуацијама, као што су поплаве и друге природне катастрофе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

 

(ФОТО) ПУТИН САМО ОВИМ ЉУДИМА ВЕРУЈЕ! Три особе га НИКАД НИСУ ИЗДАЛЕ, а један од њих му је КУМ УКРАЈИНАЦ!

Ђоковић као никад пре: Ноле говорио о свим озбиљним темама, али и вешалици, кобасици и телетини

И Двери у Ђиласовом јату?

Кради, лажи, убијај: Крваве руке британских атентатора од случаја Распућина до Скрипаља

САСТАНЦИ ИЗА ЗИДИНА ВАТИКАНА: Шта крије дипломатска офанзива Приштине на Свету столицу?

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
28°
Fri
17°
Sat
19°
Sun
19°
Mon