Printscreen
Регион

Јосиповић: Србија неће моћи да постане чланица ЕУ ако не призна независност Косова!

Односи између Србије и Хрватске данас су знатно гори него пре пар година, изјавио је бивши председник Хрватске Иво Јосиповић истовремено износећи став да Србија неће моћи да постане чланица ЕУ а да не призна независност Косова.

Српски посланици обавестили Русе: НАТО врши невиђени притисак на Београд

У интервјуу за лист Данас, Јосиповић је рекао да су односи између Србије и Хрватске, одређени број година након рата били очекивано лоши, али да су у време када су Борис Тадић и он били председници, направљени крупни кораци у побољшању односа, иако је остало мноштво отворених питања.
Данас су, како каже, ти односи знатно лошији него пре пар година, а политичари обеју држава користе сваку прилику за неко подбадање и подизање тензија.

Бакир спрема Бошњаке на рат
– Медији, навијачи, коментатори разних врста, сви секундирају хушкачким политикама – рекао је Јосиповић и додао да у обе земље постоје ретро-процеси рехабилитације и слављења поражених пронацистичких снага.
Истовремено, он сматра да Србија не може да постане чланица ЕУ, а да не призна независност Косова.
Наводи да пројекат ширења ЕУ обухвата све државе настале на подручју бивше Југославије, Албанију, Турску, па и Косово.

(ВИДЕО) КАД ЈЕ МАЈКА ЗАСПАЛА, ДАЛА САМ МУ НОЖ И ПОКРИЛА УШИ: Језива исповест девојчице која је годинама живела као биљка

– Улазак Србије у ЕУ без да призна Косово, значило би да Косово никада неће бити чланица ЕУ, а таква редукција пројекта уједињене Еуропе највећем броју садашњих чланица ЕУ није прихватљива – каже Јосиповић, признајући да зна да је за Србију то осетљиво питање.

– Могу само пожелети да у оквиру пројекта уједињене Еуропе Србија и Косово нађу компромис и да обе државе уђу у ЕУ, што пре, то боље – рекао је он.

Девојчицу (14) силовали два пута за вече, у два одвојена напада!
Упитан да ли очекује да ће Хрватска кочити интеграције Србије у ЕУ, Јосиповић каже:
– Шта ће учинити садашња или нека будућа хрватска власт у контексту погоршаних односа, не могу прогнозирати. Ипак, верујем да ће превладати разум и да Хрватска неће кочити Србију на уласку у ЕУ.
Упитан да прокоментарише пресуду изречену Ратку Младићу, он је навео да је пресуда очекивана и да реално осликава Младићеву улогу у рату у БиХ, али да, на жалост, злочини које је починио у Хрватској нису обухваћени пресудом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СТУДЕНТИ ИЗ СРБИЈЕ НАПАДНУТИ У МОСТАРУ: Двадесет маскираних особа ПРЕСРЕЛО ИХ НА ПАРТИЗАНСКОМ ГРОБЉУ!

„Гардијан“: ЕУ троши милион на борбу против „дезинформација Москве“

(ВИДЕО) СРБИМА ЗА ПОНОС: Чајковски је најлепшу композицију направио у славу наше војске, а имао је диван разлог

Извор: Танјуг

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
27°
Mon
27°
Tue
29°
Wed
28°
Thu