Printscreen
Регион

ИНЦКО ОПЕТ ПРЕТИ СРБИМА И ДОДИКУ: Референдум ћемо спречити, ако треба СМЕНИЋЕМО ПРЕДСЕДНИКА СРПСКЕ!

Међународна заједница има све инструменте у својим рукама. Ми имамо мандат Уједињених нација и ми то нећемо допустити, рекао је Инцко коментаришући то што је председник Републике Српске Милорад Додик током интервјуа за исти медиј цртао нове границе на којој је РС уједињена са Србијом.

Прекрајање граница је увек опасно, каже Инцко и додаје да је то у БиХ завршено, поготово што се, како је рекао, тиче њега и његовог мандата.

МАРИЈА ЗАХАРОВА, портпаролка руског МСП поручује: АМЕРИКАНЦИ, ЧИК ОТВОРИТЕ БОНДСТИЛ!

– Унутар БиХ можемо свашта да радимо, али хајде да се такмичимо у томе ко ће бити успешнији – рекао је.

На питање да ли ће ускоро користити Бонска овлашћења, Инцко каже:

– Ситуација неки пут није баш ружичаста овде и неки у међународној заједници су мишљења да би можда било опет добро да се користе Бонска овашћења. Међутим то је само неко сазревање неког мишљења, али никакве одлуке до сада још није било у том смислу.

Таква одлука ће, казао је, можда бити донесена, али то зависи од ситуације, од тога да ли је то неко велико кршење Дејтонског споразума, да ли је то нешто друго….

– Али за сада би то само била хипотетичка ситуација – казао је Инцко и указао да би, на пример, референдум о отцепљењу био велико кршење Дејтонског мировног споразума.

То би, према његовим речима, била „црвана линија“.

На питање што би у том случају урадио, Инцко је рекао да ће учинити све да до тога не дође.

На инсистирање што ће урадити ако до тога ипак дође, високи представник каже да је „то само теорија“.

БИЛА С БРАТОМ У СЕКСУАЛНОЈ ВЕЗИ, ЗАЈЕДНО ЗЛОСТАВЉАЛИ ДЕЧИЦУ: Сликали се са жртвама, па се хвалили о злочинима!

– Ако бих имао неки план, и ове веће државе у Савету за имплементацију мира, ми то сигурно не бисмо преко телевизије објавили – рекао је Инцко.

На констатацију да је председник Републике Српске управо преко телевизије рекао да ради на стварању политичког окружења да до референдума дође, Инцко подсећа и да је у плану било одржавање референдума о Тужилаштву и Суду БиХ, и високом представнику и да до тога није дошло.

Додао је да међународна заједница по том питању није интервенисала, те да је потпуно јасно да би то било антидејтонски.
Када је реч о критикама Русије на рачун његовог последњег извештаја о стању у БиХ који је поднео Савету безбедности УН када га је руска страна назвала србофобом, Инцко каже да је што се тога тиче „потпуно релаксиран“, као и да су Руси у праву јер инсистирају на дијалогу..

За оптужбе да је србофоб каже да су смешне и подсећа да је он један од суоснивача Богословског факултета у Београду и да о томе поседује документ који му је дао некадашњи патријарх Герман.

На директно питање да ли Руси спречавају евентуалну смену Милорада Додика, председника Републике Српске, Инцко је рекао:

– До тог корака још није дошло. У међународној заједници о томе нисмо дебатовали барем што се тиче мог мандата. Можда моји претходници, као господин Сварц Шилинг. Можда је он имао такве идеје. Ја о томе још нисам размишљао.

(ВИДЕО) БРУКА СА САРАЈЕВСКОГ ДЕРБИЈА ОБИШЛА ПЛАНЕТУ: Фарбали лопте због снега, терен чистили са 2 лопате, а линије цртали руком

На поновно инсистирање новинарке да каже да ли је он имао идеју да смени председника РС, Инцко објашњава да је за то и важна одлука ПИЦ, које нема.

Упитан да ли ће такве одлуке бити, Инцко је рекао да је „све могуће, али да тренутно од тога нема ништа“.

НАЈОДВРАТНИЈИ БЕОГРАДСКИ БИЗНИС: Сексуално злостављање паса МАСОВНА ПОЈАВА, међу зоофилима и ПОЛИТИЧАРИ!

– Ја знам да многи људи то прижељкују, али у ПИЦ се о томе није разговарало никад, ни почетни разговори нису били у току – рекао је.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДАНАС ПОЧИЊЕ БОЖИЋНИ ПОСТ: Верници се припремају за најрадоснији празник!

Русија успешно лансирала „Сојуз“ са сателитом (ВИДЕО)

Дачић: Приштина манипулише бројкама

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
27°
Mon
27°
Tue
29°
Wed
28°
Thu