Дачић (Фото: Јутјуб)
Политика Србија

Дачић: Не можемо да тргујемо Косовом и Метохијом; Док су социјалисти владали, фабрике су радиле

Ми не можемо да дозволимо да Србија ради уласка у ЕУ изда своје националне и државне интересе, не можемо да тргујемо Косовом и Метохијом

Када су социјалисти водили главну реч у овој држави, све велике фабрике у Смедеревској Паланци су радиле и тако је било и у време рата и санкција, казао је данас лидер СПС Ивица Дачић.

Те фабрике, нагласио је он, и данас би могле да функционишу да није било приватизација у тој општини која је, каже, била „обична пљачка“.

МЛАДИ МИЛИЈАРДЕР (32) ИМА ПЛАН ДА ЖИВИ ВЕЧНО: Платио 10.000 долара да га убију и аплоудују мозак на интернет!

„Опљачкани су грађани, радници, држава, људи су остали без посла. Ја вам кажем одговорно данас да за Фабрику вагона има посла у нашим пријатељским земљама, које нам нуде да израђујемо вагоне за њих. Ја ћу да помогнем колико могу у свему“, поручио је Дачић грађанима на конвенцији коалиције СПС-ЈС пред локалне изборе у Смедеревској Паланци, који ће бити одржани 25. марта.

Наводећи да су највеће економске перспективе овог града пољопривреда, термални извори, минералне воде, на основу чега је могуће развијати бањски туризам, Дачић је рекао да не би одустајао од индустрије, те да би требало отворити нове фабрике и ревитализовао оне које су биле успешне, али су пропале.

Он је позвао житеље Смедеревске Паланке да изађу на изборе 25. марта и гласају за листу СПС-ЈС, храбро и одлучно, као што и он, наводи, води спољну политику Србије.

„Да бих наставио тако да радим, потребна ми је ваша подршка. Колико смо јаки, колико имамо гласова, толико су чврсти наши ставови“, казао је Дачић и навео да та коалиција има своју листу, која се разликује од других, те да свако ко „воли њихову листу“ треба да гласа за ту коалицију.

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма казао је да се коалиција СПС-ЈС бори против беле куге, помажу женама које рађају децу, те да ће морати да изврше ребаланс буџета у Смедеревској Паланци, како би жене које не раде, а имају децу, имале иста права као и оне које су запослене.

(ВИДЕО) ОВО ЈЕ ЧОВЕК КОГ ЈЕ СУД ПРОГЛАСИО ПОКОЈНИМ: За све криви жену, а ево и зашто!

Он каже да су једина коалиција која се никада није посвађала и која хоће да и у сваком селу постоји дом културе, спортски терен, те да се сви спортови финансирају из буџета града.

Марковић је нагласио да је био у посети у Турској, те да ће једну турску фабрику за производњу чарапа довести у Јагодину, а фабрику за производњу врата у Смедеревску Паланку.

Навео је да Србија има све веће поштовање у међународној заједници, те да је то захваљујући шефу њихове коалиције Ивици Дачићу, који ужива поштовање свуда у свету.

„Где год да оде Ивица Дачић, у повратку, нешто се лепо деси Србији тако да и данас је дошао у Смедеревску Паланку и када се врати у Београд радиће за Смедеревску Паланку“, казао је Марковић.

Он је навео да њихова коалиција има најбољи програм и за село и за пољопривредног произвођача и да ће се борити да се мање пољопривредних производа увози у Србију, а да производи који се производе у Србији имају приоритет и у маркетима и на пијацама.

(ВИДЕО) ЗЛАТНА ГРОЗНИЦА ТРЕСЕ СИБИР! Авион је јуче испустио ТРИ ТОНЕ ЗЛАТА, мештани кренули да се ОБОГАТЕ!

Носилац листе СПС-ЈС за изборе у Смедеревској Паланци Периша Јовановић истакао је да су највећи проблеми Паланке мали наталитет, висока просечна старост становништва, одлазак младог света, јер у том граду не види перспективу, те да је потребно отворити нова радна места како би се задржао млади свет.

„Ако не задржимо млад свет, ми ћемо бити један велики старачки дом“, казао је Јовановић.

ДАЧИЋ: НЕ МОЖЕМО ДА ТРГУЈЕМО КОСОВОМ И МЕТОХИЈОМ

Лидер СПС и шеф дипломатије Ивица Дачић рекао је данас у Смедеревској Паланци да Србија не може да тргује Косовом и Метохијом.

„Ми не можемо да дозволимо да Србија ради уласка у ЕУ изда своје националне и државне интересе, не можемо да тргујемо Косовом и Метохијом“, рекао је Дачић и поновио да председника Србије Александра Вучића лажу из Европе, међународне заједнице, у вези са Косовом и Метохијом.

Дачић истче да је против ратова са било ким и да Србија треба да живи и напредује, али да се мора водити мудра и чврста политика, те да се са Србијом не може водити политика у којој се постављају услови.

„Једно је сигурно, наша коалиција, ми нисмо никада били издајници ове дрзаве и народа. Ми ћемо све дати за Србију, али Србију ни за шта на свету нећемо дати“, рекао је Дачић на конвенцији коалиције СПС-ЈС пред локалне изборе у Смедеревској Паланци, који ће бити одржани 25. марта.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ОГЛАСИЛА СЕ БРУТАЛНО ПРЕТУЧЕНА ДЕВОЈКА: Људи не знају у каквом сам страху живела!

Према његовим речима, Србија, због својих интереса, мора да има добре односе са свима у свету, али да се због уласка у ЕУ не могу окренути леђа и напасти Русија или Кину.

Истакао је да коалиција СПС-ЈС никада неће окренути леђа Републици Српској, јер су је социјалисти и створили, и додао да је Дејтонски споразум највећи споменик Слободану Милошевићу.

„Пре њега, пре нас, није постојао никада ниједан државни ентитет Срба преко Дрине и зато ми морамо да га одбранимо и бранићемо га од покушаја да га униште“, рекао је Дачић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВУЛИН О ГОДИШЊИЦИ КОСОВСКОГ ПОГРОМА: Правде за Србе нема!

Лавров: Западна пропаганда је све примитивнија и безобразнија

ШЕШЕЉ: Зорана мора у затвор, а надлежни нека ме повуку!

Вучић: Заједница српских општина – мртво слово на папиру

Извор: novosti.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
25°
Mon
25°
Tue
24°
Wed
18°
Thu