Фото: РТРС
Политика Србија

ДОДИК СУТРА У БЕОГРАДУ: Са Вучићем и Брнабићком о заједничким пројектима и декларацији

Председник Републике Српске Милорад Додик потврдио је да ће се сутра у Београду састати с председником Србије Александром Вучићем, истичући да односи РС и Србије никада нису били бољи.

Он је за Српску новинску агенцију (СРНА) рекао да ће на састанку на ком ће бити и председница Владе РС Жељка Цвијановић и премијерка Србије Ана Брнабић, бити речи о новим заједничким пројектима, као и о Декларацији о заштити и очувању српског народа.

Он је рекао да је „амбиција да у континуитету сагледају све што су до сада чинили и радили“.

– У оквиру Споразума о специјалним и паралелним везама на нивоу председника и премијера Српске и Србије договорен је Колегијум који функционише у континуитету. Све се ради у функцији припреме заједничке седнице влада Српске и Србије које ће касније оперативно разрадити све пројекте који ће бити реализовани – навео је Додик.

Он је додао да ће на сатснку бити речи о Декларацији о заштити и очувању српског народа, како би се успоставио заједнички фонд за подршку српској заједници у региону, али и шире.

– Наш циљ јесте да се српско национално присуство обезбеди заједничким анагажовањем на пројектима у оквиру стандарда и процедура познатих у Европи и да се почне градити други приступ Србима, у смислу да се одбију квалификације о босанским, албански, хрватским, мађарским Србима, јер смо ми један интеграли народ – нагласио је Додик.

Извор: Бета

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Амерички полицајац: Не брините, убијамо само црнце (ВИДЕО)

ВАТРОГАСЦА КАМИОН ВУКАО 15 МЕТАРА, САМО СЕ ЧУДОМ СПАСАО: Гашење пожара у Злодолу замало завршила трагедијом

Велики одрон у Русији, 300 туриста заробљено (ФОТО/ВИДЕО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
7°
10°
Wed
10°
Thu
14°
Fri
17°
Sat