Printscreen
Политика Србија

ЂУРИЋ: Тахири да престане да мантра и да покаже конструктивност

Едита Тахири би требало да се конструктивно укључи у дијалог о будућности региона и српско-албанским односима, али и да престане да "мантра" о неопходности да Србија призна једнострано проглашену независност Косова и Метохије, јер се то никада неће догодити, изјавио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Поводом навода одлазеће министарке за дијалог да сумња у озбиљност иницијативе председника Србије за унутрашњи дијалог о Косову, Ђурић је навео да је Тахири, коју је ЕУ у више наврата морала да обуздава због ширења дезинформација о садржају и исходима разговора у Бриселу, последња особа која може некога да оптужује за лаж.

Такође, наводи Ђурић у писаној изјави, апсурдно је и да Тахири, као неко ко важи за једног од најтврдокорнијих и најекстремнијих политичара у Приштини, било кога стигматизује као шовинисту, јер ако данас у региону постоји држава чији политички курс није заснован на шовинистичким идејама, онда је то Србија.

Управо је, каже, због необузданог и непристојног понашања, какво показује и у последњим иступима у јавности, Тахири било речено да напусти састанак у Бриселу, како не би кварила конструктивну атмосферу у дијалогу.

– Уместо да тврдоглаво инсистира на стварању неповерења и страха код својих сународника, госпођа Тахири би требало да се, ако заиста жели добро своме народу, конструктивно укључи у дијалог о будућности региона и српско-албанским односима, али и да престане да мантра о неопходности да Србија призна једнострано проглашену независност Косова и Метохије, јер се то никада неће догодити – поручио је Ђурић.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Црногорци преписивали од Хрвата програм образовања чак и за „матерњи језик“

Ужас о коме се ћутало ПУНА ТРИ МЕСЕЦА: Малолетници брутално претукли фудбалера, бацили га у Саву, па му украли ауто и новац

Агресивна војска Клинтонових: Антифа спрема велики хаос

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun