Политика

ДАЧИЋ НА ОБЕЛЕЖЕВАЊУ 27 ГОДИНА СПС: Заједно са СНС за бољу Србију

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић данас је на обележавању 27 година постојања и рада СПС и да је њен главни циљ ефикасна партијска организација која може да одговори свим политичким и другим изазовима са којима се суочавају партије у 21. веку.

– У том смислу се припремамо за нове политичке изазове и циљ нам је да сви наши људи који се налазе на различитим нивоима власти предано раде свој посао и да му буду посвећени и да наравно заједно са Српском напредном странком пробамо да ударимо темеље за једну нову Србију која ће гарантовати бољи живот за све грађане Србије – рекао је Дачић.

Дачић је новинарима пред свечану седницу Главног одбора СПС у Алексинцу рекао да је СПС партија дугог трајања, заснована на концепту модерне социјал-демократије која се данас залаже за друштво које ће бити засновано на принципима слободе, једнакости, солидарности, равноправности, демократије и правде.
Како је рекао за СПС нема одмора, а прва следећа политичка активност је, како је рекао, градски избори у Београду.

– Али, независно од тих избора, сви наши министри у влади ће бити посвећени свом послу сваког дана – навео је лидер социјалиста.

Он је додао да се сви заједно труде да кораци којима Србија иде буду „велики кораци“ како би се надокнадило све оно што је Србија у протеклим деценијама пропустила.

– Улога СПС у новој влади је значајнија и ја се захваљујем Александру Вучићу на тој позицији, јер ми нисмо трговали својом позицијом и значајем и нисмо подржали Вучића да бисмо тиме нешто политички ућарили -подвукао је Дачић.

– Од нас зависи какав ћемо успех имати и да ли ћемо успети да оправдамо поверење – упозорио је Дачић.
Како је оценио преко председничких избора унапређено је међусобно поверење заједништво и сарадња са СНС и председником Србије Александром Вучицем што нам, наводи, отвара „дугорочно мишљење о дугорочној сарадњи и у наредном периоду и како су они сами рекли и нама је циљ јачање стратешког партнерства са СНС и Александром Вучићем“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СКАНДАЛ: ПИЈАНИ ЗОРАН ЖИВКОВИЋ СЕ БЛАМИРАО У СКУПШТИНИ

 СРБИН УСРЕД ТИРАНЕ: Косово је Србија!

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
20°
Thu
20°
Fri
22°
Sat
25°
Sun