Фото: Паркинг сервис
Друштво Србија

ЧАЧАНИН ДОСКОЧИО ПАРКИНГ СЕРВИСУ: Кад је аутомобил породични, КАЗНЕ ЗАСТАРЕВАЈУ ЗА ГОДИНУ ДАНА

Судови у Чачку укинули су закључак извршитеља и одбили тужбу Паркинг сервиса из Београда, којима је од Милоша Милосављевића тражено да плати 19.530 динара на име трошкова паркирања у главном граду Србије, уз трогодишњу камату.

Како преноси Политика у штампаном издању, поврх тога, Паркинг сервис је дужан да поменутом Чачанину исплати 29.840 динара за трошкове парничења.

ТРАГЕДИЈА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ: Аутомобил слетео с пута, 2 тинејџера погинула на лицу места!

Паркинг сервис је преко приватног извршитеља, 26. децембра 2014, покушао да наплати дуг, документујући да је Милосављевић од маја до децембра 2012. девет дана паркирао аутомобил у Београду не плативши, па за сваки дан дугује по 2.170 динара.

Међутим, пуномоћник туженог, чачански адвокат Желимир Јеремић, приговорио је да је реч о застарелом дугу, што је Основни суд у Чачку прихватио на расправи окончаној октобра прошле године. У тој пресуди наводи се да је „одребом члана 378. Закона о облигационим односима прописан једногодишњи рок застарелости за потраживање накнаде за испоручену електричну и топлотну енергију, плин, воду, димничарске услуге и услуге одржавања чистоће, када је испорука односно услуга обављена за потребе домаћинства“.

Шта се догоди када воз у Јапану крене 20 секунди раније?

Судија је, такође, навела да тај члан не помиње изричито услуге паркирања.

На то се Паркинг сервис жалио Вишем суду у Чачку који је прошле седмице у свему потврдио пресуду првостепеног. У жалби је истакнуто да је тужени Чачанин аутомобил у Београду паркирао као правно лице, користећи га за службене потребе, чиме би по истом Закону рок застарелости потраживања био три године. Али, Виши суд је жалбу одбио, образлажући:

УЖАС У ШКОЛИ У МАЛОМ МОКРОМ ЛУГУ: Осмаци терали девојчицу на орални секс и давали јој марихуану!

„На физичко лице које вози сопствени аутомобил примењује се члан 378. Закона о облигационим односима јер путнички аутомобил припада свим члановима породичног домаћинства, без обзира на чије име гласи. У овом случају не ради се о ауту који служи за потребе правног лица нити за обављање привредне делатности, па се примењује једногодишњи рок застарелости“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НЕПРИМЕРЕНА РЕАКЦИЈА САД: Ћутали на Орића, а овде би да суде

СВЕТСКИ МЕДИЈИ ПРЕНОСЕ: Кинези успешно пресадили људску главу!

Црна Гора, „читуље“ за нерођене девојчице

Извор: Политика

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
28°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
31°
Sat