Фото: pixabay
Друштво Србија

Београд породиљама даје по 10.000 динара помоћи

Свака породиља на територији града Београда добија једнократну помоћ од 10.000 динара и то је пример одговорне социјалне политике како би се повећамо наталитет и број беба у граду, изјавио је данас градоначелник Београда Синиша Мали.

Он је, честитајући породици Смиљанић и мами Марији још једну принову – Дуњу – приликом уручивања новчане помоћи, рекао да Град из године у годину издваја све више из буџета за ту намену, а то, како је рекао, значи да имамо све већи и већи број беба и породиља у граду.

„Свака породиља на територији града Београда од 8. јула има право на помоћ од 10.000 динара, свака која је из социјално угрожених категорија има право на 25.000 динара, тако да, од одговорне социјалне политике не одустајемо. Наравно, они који су социјално угрожени, када саберу то, имају право на 35.000 динара и то је још једна потврда да помажемо онима и којима је наша помоћ најпотребнија“, рекао је Мали.

Од 8. јула, каже градоначелник, има 141 захтев породиља за једнократну новчану помоћ и позвао је све младе мајке да се пријаве у градску управу.

„Пара у буџету има, тако да о томе не брину и желимо да на овај начинио помогнемо и као младим родитељима и да их охрабримо за неко следеће дете, јер то је будућност нашег рада и за ту децу сам на крају крајева сваки дан и боримо“, рекао је Мали.\

Прва породиља која је примила градску једнократну помоћ, Марија Смиљаних, захвалила је и рекла да јој је драго да је њена Дуња прва беба која је добила тај износ.

Право на једнократну новчану помоћ има породиља за свако дете рођено у једном порођају, без обзира на број претходно рођене деце и односи се на децу рођену од 8. јула ове године.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Радије иду у затвор него да чисте улице

Захарова: Да ли је Македонија друга жртва „Блумберга“ после Србије?

Антић кандидат СПС за градоначелника Београда

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
27°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri