Printscreen
Србија Хроника

БУГАРКЕ ЏЕПАРЕ ПО БЕОГРАДУ: Организоване банде харају по српској престоници

Пет држављанки Бугарске, од којих су две малолетне, ухапшене су у главном граду непосредно након што су на Калемегдану непознатој Пољакињи из торбе украле новчаник.

Ово је, међутим, само наставак својеврсне традиције коју су Бугарке започеле у српској престоници. Још пре пет година причало се о пристојно обученим девојкама пријатног изгледа, које се ни по чему нису издавајале од околине, које џепаре по центру града. Свима њима заједничко је било – бугарско држављанство.

Овога пута за поменутих пет Бугарки МУП Србије сумња да су узеле учешћа и у другим сличним акцијама. С. С. Х. (24) и Г. М. М. (46) сумњиче се да су у Кнез Михаиловој кинеском држављанину украле новчаник, а да су неколико дана касније у ресторану брзе хране на Студентском тргу од другог Кинеза из торбе извукле коверту са новцем. Трећа осумњичена и две малолетнице терете се и за крађу ранца са новчаником од туристкиње из Грчке у једној од продавница у Кнез Михаиловој.

Слично је било и прошле године када су у размаку од седам дана ухапшене три женске групе из Бугарске које су џепариле у близини тржних центара, код Храма Светог Саве, али и у градским аутобусима. А 2015. године готово трећина џепароша (22 од 71) чиниле су бугарске држављанке.

Зашто се бугарски џепароши одлучују за “посао” у Србији није тешко докучити: географска близина, све већи број туриста који долазе у српску престоницу, али и мале казне. Њима се кад буду ухваћени нуди да признају кривицу и да плате новчану казну или буду протерани на одређени период из Србије.

Извор: Блиц/Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
19°
Sun
19°
Mon
12°
Tue
10°
Wed