Printscreen
Србија Хроника

БРУКА: Апелациони суд укинуо пресуду Мирославу Мишковићу за утају пореза – све креће испочетка

Апелациони суд у Београду правоснажно је ослободио власника "Делта холдинга" Мирослава Мишковића оптужби да је оштетио путарска предузећа, док је укинуо део првостепене пресуде којом је био осуђен на пет година затвора и осам милиона динара због оптужби да је помогао сину Марку да утаји порез по одбитку од око три милиона евра.

 

Истим решењем, Апелациони суд је наложио да му се због битних повреда одредби кривичног поступка суђење за утају пореза понови пред Специјалним судом у Београду.

Укинутим делом пресуде Мишковић је 20. јуна 2016. године био осуђен због кривичног дела утаја пореза извршена помагањем.

По налажењу Апелационог суда, нема доказа да је Мишковић извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица у вези са путарским предузећима.

У осуђујућем делу пресуде, који је укинут по налажењу Апелационог суда, првостепена пресуда садржи битну повреду одредаба кривичног поступка „будући да су у образложењу пресуде изостали разлози о одлучним чињеницама, а они разлози који су дати су у знатној мери нејасни и противуречни“.

Суђење ће му се сада поновити само по делу оптужнице Тужилаштва за организовани криминал која га терети за помагање сину Марку у утаји пореза по одбитку од капиталног добитка из пословања путарских предузећа.

Мишковићу је суђење због здравствених проблема у децембру 2015. године раздвојено од процеса против његовог сина и осталих оптужених.

Апелациони суд је правоснажно ослободио и Марка Мишковића, Мила Ђурашковића и остале окривљене за злоупотребе са путарским предузећима.

Понавља им се суђење по оптужбама за утају пореза, односно за оштећење фабрике „Мазива“ у Крушевцу.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Русија: Америка притиска, нећемо правити уступке

НПСС: Ко је нападач са Дорћола?

Најновији Земљин континент Зеландија открива мистерије

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
2°
18°
Sat
18°
Sun
17°
Mon
10°
Tue