Фото: Информер
Регион

БАКИР ИЗЕТБЕГОВИЋ ЈЕ ПОТПУНО ПОЛУДЕО: У Сарајеву сковао паклени план, да Србији отме ПОЛА БАЈИНЕ БАШТЕ!

Бошњачке власти под вођством Бакира Изетбеговића имају паклени план да отму Србији део хидроелектране "Бајина Башта"!

Иако су председник Србије Александар Вучић и лидер Републике Српске Милорад Додик најавили да ће до краја године бити решено питање границе између Србије и БиХ, званично Сарајево тврди да и даље остаје спорно 40 километара граничног појаса.

Добри познаваоци прилика тврде да је Изетбеговић заправо бацио око на хидроелектрану, која се мањим делом налази на територији БиХ, а од које корист, по мишљењу Сарајева, има само Србија.

Политиколог Анђелко Козомара тврди да због ХЕ „Бајина Башта“ није реално очекивати да се проблем граница реши до краја године,

– Познато је да Бошњаци хоће да по сваку цену присвоје део хидроелектране „Бајина Башта“. То је за њих кључно питање и зато неће никакву размену територије јер сматрају да су оштећени ако не добију пола електране. Због тога сумњам да ће ово питање бити решено до краја године, јер са Бошњацима нема и не може бити никаквог договора! – наводи Козомара и додаје да Сарајеву одговара да ситуација стално буде драматична и да се они прикажу као жртве.

Граница Републике Српске и Србије дуга је 335 километара, а према тумачењу Сарајева, спорни су делови код Зворника, односно Бајине Баште, затим део кроз који пролази пруга Београд-Бар и део око општине Прибој.

Извор: Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЦЕО ЖИВОТ ИЗА РЕШЕТАКА: Ово су жене из Србије које су због најбруталнијих убистава својих НАЈМИЛИЈИХ осуђене на НАЈВЕЋЕ ЗАТВОРСКЕ КАЗНЕ

Овако је прошла земља коју су Американци већ уценили да — бира столицу

Селаковић: Очекујем став Вучића о изборима за две недеље

Оставите коментар