Друштво Србија

АУКЦИЈОМ ПРОТИВ ИЗВРШИТЕЉА: Пожаревљани притекли у помоћ суграђанки

Грађани у Пожаревцу се удружили и за кратко време сакупили 300.000 динара помоћи. Наталија Миловановић, захваљујући добрим људима, неће остати без куће.

Захваљујући племенитим суграђанима, Наталија Миловановић (61) из Пожаревца неће изгубити кров над главом, јер се приводи крају акција за плаћање дуга једној банци, за кредит подигнут 2011. године. Основни дуг износио је 295.000 динара, који Наталија није могла да намири јер је остала без посла, након 35 година рада у „Житостигу“.

Монструм убио сина секиром и сакрио га у кући у којој живи: Тело трунуло два месеца у ходнику

– По налогу банке, извршитељ је покренуо наплату, како би се кућа продала и измирио дуг. Заједно са затезном каматом и судским и извршним трошковима, дуг је нарастао на 400.000 динара – прича Наталија.

На срећу, информацију о предстојећој продаји куће, сигурно десет пута скупља од висине дуга, објавио је један од чланова групе „Пожаревац на Фејсбуку“, која има преко 10.000 пратилаца. Након тога, заплена куће постала је главна тема и у емисији „Између редова“ коју на Радију Браво води Слободан Васић.

ДВОСТРУКИ ЖИВОТ ПОЛИЦАЈЦА УБИЦЕ! Свињски који је УБИО ЉУБАВНИЦУ НАСРЕД УЛИЦЕ, малтретирао и закониту жену!

– Са гостима емисије разматрао сам како помоћи Наталији. У току емисије јавио се слушалац који је понудио 100 евра, а новац су донирали и моји гости, па је тако одмах сакупљено 16.000 динара – каже Слободан.

Након ове емисије, група „Пожаревац на ФБ“ покренула је „Аукцију против извршитеља“, у којој су људи продавали алат, књиге, накит, стари новац, одећу… Многи су донирали новац, а неке фирме су своје услуге и производе нудиле бесплатно свима који донесу доказ о уплати за Наталију. За кратко време, до петка, 6. децембра, сакупљено је око 300.000 динара.

– Преостали део дуга платиће један племенити човек, који је желео да остане анониман, чим му будемо јавили тачан износ – каже Наталија.

ТАТА, ЗАРИО САМ ЈОЈ НОЖ У ВРАТ: Испливали језиви детаљи злочина – Био је психички нестабилан, дрогирао се, па измасакрирао трудну девојку

Кућу која је требало да оде „на добош“, Наталија је подигла у Метохијској улици, одмах уз кућу своје сестре и зета. Реч је о спратном објекту, површине 42 квадрата. Њеном продајом, која би, сигурно, била далеко испод реалне цене, Наталија би постала бескућник.

– Увек сам се борила да све сама зарадим, па ме је сад срамота што ми људи помажу. Захвална сам свима њима, јер су ми помогли да не окончам на улици – каже Наталија.

Уколико буде још уплата од донатора, она предлаже да се новац преусмери онима којима је помоћ неопходна.

ОСТАЛА БЕЗ ПЕНЗИЈЕ

(ВИДЕО) ХОРОР КОЈИ СЕ ЗАИСТА ДОГОДИО: Дан када је „обична“ МАГЛА УБИЛА 12.000 ЉУДИ

– Банци ништа не замерам, јер сам дужна да вратим кредит. Међутим, замерам што ми „Житостиг“ није уплаћивао доприносе, па и поред стажа од 35 година не могу у пензију, од које бих рате могла редовно да плаћам – каже Наталија. Док чека старосну пензију, преживљава тако што чисти по кућама. У Крагујевцу има ћерку, али она не може да јој помогне, јер је самохрана мајка троје деце.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СКАНДАЛОЗНО! ЕУ НАС УЦЕЊУЈЕ: Србија Хрватској ДА ПРЕПУСТИ АПАТИН!?!

ДФ се враћа у Скупштину ЦГ

Трамп: Решићемо ситуацију са Пјонгјангом „на одговарајући начин“

Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu
30°
Fri