Printscreen
Политика Србија

АЛБАНСКО НАСИЉЕ СЕ НАСТАВЉА: Митровић у притвору 30 дана – СМЕШТА МУ ШИПТАР КОЈИ МУ ЈЕ ОТЕО ИМОВИНУ!

Суд у Призрену одредио је јуче 30 дана притвора Богдану Митровићу (74) из Младеновца, кога је у понедељак због наводних ратних злочина ухапсило 30 косовских "специјалаца" док је са породицом обилазио своје имање у Мушутишту код Суве Реке!

Како сазнајемо, Митровићу је притвор одређен на основу сведочења Албанца Ђељадина Садикаја. Садикај, који је директор Канцеларије за повратак расељених лица у Сувој Реци (!?!), покушава већ годинама да купи Митровићеву имовину.

– У захтеву тужиоца стоји да је Садикај оптужио Богдановића да је 2. априла 1999. учествовао у прогону, пљачки и убиствима Албанаца у селу Сопина. Сумњиво је, међутим, то што је тај исти Садикај после 1999. порушио четири куће породице Митровић у Мушутишту и Сувој Реци и узурпирао њихово земљиште и локалу центру града! Он сад покушава да сву ту имовину купи за нереално мало новца, што Митровић упорно одбија! Јасно је, дакле, о чему је овде реч… – преноси наш извор.

Адвокат Дејан Васић, који је био на саслушању, потврђује да је Митровић оптужен на основу исказа комшије Албанаца.

– Богдан је на саслушању одбацио све те наводе као нетачне – истиче Васић.

У Канцеларији за КиМ, с друге стране, истичу да се покрајинско правосуђе прикључило застрашивању Срба.

– Оптужнице за наводне ратне злочине опструишу повратак Срба, а узурпаторима српске имовине пружају подршку. Од међународних инстанци тражено је да спрече прогон и малтретирање невиног човека, јер су јасне индиције да је реч о политици и криминалу. Ако Еулекс ништа не предузме, на Косову ћемо имати ескалацију силе и безакоња – упозоравају из Канцеларије за КиМ, додајући да је Митровић сваке године долазио на Косово и да је оптужница против њега волшебно подигнута 18 година после ратних сукоба.

Вучић: Борићемо се за наше људе!

Председник Србије Александар Вучић истакао је да ће се држава борити за наше људе за које мисли да су невини.

– Држава ће се бринути за Митровића, јер све указује да иза тог хапшења стоји политика. Проверавали смо у архивама да ли постоји могућност да је учинио нешто лоше и нема ни благих назнака било чега. Плашим се да се иза овога крије покушај неких страна да се спречи дијалог. Да ли ћемо се борити за наше људе за које мислимо да су невини?! Хоћемо, него шта! – поручио је Вучић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПАНИКА НА НЕБУ: Авион на лету из Београда за Амстердам објавио узбуну!

Цетиње данима у диму, сви пожари подметнути (ФОТО)

УПОЗОРЕЊЕ: Заветници поручују да се спрема НАПАД НА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ!

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun