Хроника

РОЂАК СТРАДАЛОГ ДЕЧАКА (6) ИЗ НИША ОТКРИВА ДЕТАЉЕ ТРАГЕДИЈЕ: Лежао је на земљи, лекар је покушавао да га поврати у живот

Foto: Youtube Printscreen

Дечак У. Л. (6) који се око 17.30 утопио у септичкој јами у насељу Караула у Нишу, играо се са млађим братом у тренутку трагедије. Рођак, који је међу првима притекао у помоћ, тврди да дечак, када га је угледао, није давао знаке живота, али и да је до позива служби изгубило много времена.

“Затекао сам дете како лежи доле на земљи. Доктори су покушавали да га реанимирају, али колико сам видео није мрдао. Полиција је била ту. Ватрогасци су касно стигли. Наводно, мајка није могла да позове ватрогасце и полицију, да неко ускочи да спаси дете, него је прво звала кума да он позове полицију. То је губљење времена, то су секунде у питању – каже рођак настрадалог детета.

Дететова мајка седела је са сестром напољу, када је њен млађи син дотрчао и рекао да му је брат упао у септичку јаму док су се играли, након чега је позвана полиција.

Ватрогасци и хитна помоћ су по доласку одмах извукли дететово тело из јаме.

естогодишњи дечак утопио се у септичкој јами, у викендици, у нишком насељу Караула око 17.30 сати, у викендици породице која живи у Нишу, која је ту дошла да прослави Васкрс.

Према њиховим информацијама, деца су током игре узмакла пажњи старијих, јер је настрадали дечак имао и млађег брата са којим се играо.

Курир.рс/Телеграф