Хроника

РЕШЕН ЗЛОЧИН ОД ПРЕ 12 ГОДИНА: Лопови задавили пса, власник умро од срца после мучења, украли 9.000 евра!

Printscreen

Смедеревска полиција упорним радом, расветлила је разбојништво почињено пре 12 година и ухапсила С. Т. (42) и Б. Т. (38) из Зајецара, као и Д. М. (35) и С. Д. (39) из Бора, због сумње да су извршили ово кривично дело.

Они се сумњиче да су са још једним мушкарцем из Крушевца, за којим полиција интензивно трага, по претходном договору, у ноћи између 4. и 5. јануара 2009. године, ушли у двориште мушкарца (71) и његове супруге(74) , ланцем задавили њиховог пса и кроз прозор провалили у кућу. Брачни пар су потом, како се сумња, везали и малтретирали, тражећи им новац и драгоцености. Седамдесетједногодишњи мушкарац је тада престао да даје знаке живота, а њих петорица су, како се сумња, наставили преметачину по кући и у душеку, који су расекли ножем, нашли златни накит и 9.000 евра, након чега су побегли. Обдукцијом је утврђено да је власник куће преминуо од срчаног удара.

Судија за претходни поступак је С. Т, Б. Т. и Д. М, на предлог вишег јавног тужиоца у Смедереву, одредио притвор до 30 дана, док ће С. Д, уз кривичну пријаву, бити приведен тужилаштву.

Курир.рс