Хроника

ДОЂИТЕ НА СОК И ДА СЕ УГРЕЈЕТЕ: Страшна исповест оца чије су дете покушали да намаме у аутомобил на Алтини

Printscreen

Необичан случај разговора одрасле непознате жене са децом у земунском насељу Алтина, који се, како каже родитељ Небојша Р, завршио молбама да деца са њом и њеним пријатељем Турчином уђу у аутомобил, подигао је Алтину на ноге.

Захваљујући старијим дечацима избегнута је опасна ситуација да деца заиста уђу у кола, али мотив ове жене да започне чудну конверзацију са децом није познат.

Како Небојша каже, аутомобил је најпре два сата стајао крај игралишта на коме је било седморо деце, укључујући његова три дечака.

Жена која је на крају изашла из аутомобила и отпочела разговор представила се као С. С, а њен фејсбук профил дечаци су запамтили, јер им је на мобилном телефону показивала фотографије наводно преминулог пријатеља.

  • Ту је било седморо деце разних узраста. Тај ауто је стајао два пуна сата паркиран наспрам њих и ништа се није дешавало. Око 20 сати је двојици најмлађих пришла жена, то су били мој син који је други разред и његов друг из одељења… Пришао им је и мој средњи син и све време био ту. Она није била непријатна… Али у једном тренутку је почела да прича да је јако тужна, да има неку тужну причу, јер јој је преминио прјатељ и сада је са једним Турчином ту. У неколико наврата им је рекла “‘Ајде, дођите на сок, ‘ајде да се угрејете, да се провозамо мало”. То је све прича коју су ми испричала деца, ја нисам био тамо – каже Небојша.

Иначе, његов средњи син није пуштао млађу децу да крену ка колима, а најстарији је приметио сумњиву сцену.

Након што су родитељима испричали шта се догодило, они су позвали полицију.

Полиција је одмах стигла, а потом су преко Фејсбук профила идентификовали жену и пронашли да живи на Савском венцу, објашњава нам отац.

Деца су одмах препознала њен лик.

  • У понедељак ујутро сам позван да идем у полицијску станицу Земун, па да видимо шта ће нам рећи. Невероватно ми је да неко на Алтини, која је иначе миран крај и комшије се међусобно познају, дође и два сада гледа у децу из аутомобила, а потом на такав начин разговара с њима. Ситуација је ужасно непријатна, волео бих да се открије шта је и које су намере – каже Небојша.

Оно што је најсумњивије је и чињеница да је жена, према наводима деце које нам преноси отац, једном детету дала 1.000 динара у руке и показујући слике рекла “Ово је чисто да ме запамтите”.

На Фејсбуку је, у међувремену, послато упозорење за све родитеље.

“Црни ‘пежо 508’ ПА таблице, у којима је био један млађи Турчин и жена од 40 година су покушали моје и комшијино дете да увуку у аутомобил. Нудили су им сокове, да уђу у ауто да се ‘угреју’ и мало провозају. Врбовање је трајало око 30 минута, а из возила су деца посматрана више од 2 часа. Велика срећа је да је било укупно седморо деце на окупу различитог узраста и да су се сви, све време држали заједно. Тражио сам их по насељу, али безуспешно. Хвала земунској полицији која је одмах реаговала и дошла за 3 минута. Нису успели да је ухапсе, јер је побегла, али су је идентификовали”, наводи се у објави корисника Фејсбука.

(Курир.рс/Телеграф)